ANNONCE
La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

La Cabra – geden i Graven med forbandet god kaffe

Af Jan L. Pedersen

Et hyggeligt lille sted , hvor man kan sidde og sludre og lade tiden flyde af sted.

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

Nogle af de gæster jeg mødte på La Cabra, sad og talte om alle de nye kaffebarer der skyder op i Aarhus. Det undrede dem lidt at alle kan overleve. Måske bliver konkurrencen så hård, at de må lukke igen – ikke særlig optimistisk tænkt af dem. De tre gange jeg har besøgt La Cabra, har det været næsten fuldt hus hver gang. Så for mig at se har La Cabra ingen problemer med at skaffe kunder. De har nok af dem, og det er da rygtes, at stedet er blevet hot, især hos det lidt yngre publikum.Det er efter min mening ingen grund til at tro, der er for mange kaffebarer i Aarhus. Byen er på ingen måde mættet endnu.

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

Jeg får en snak med Esben Piper, som er den ene ejer af La Cabra. Esben fortæller meget velvilligt om kaffebaren og tankerne bag. La Cabra importerer selv kaffebønner fra flere oprindelser, og lægger en ære i, at gøre netop dette så godt og så grundigt som overhovedet muligt. Sourcing og sammensætningen af “kaffemenuen” er tæt på at være det, Esben interesserer sig mest for.

Han er utrolig glad for at have startet et samarbejde med et lille unik kafferisteri i Berlin, Bonanza Coffee Roasters hedder det. Samarbejdet med Bonanza i Berlin fungerer på den måde, at La Cabra køber deres kaffer hjem, som de selv har ristet og pakket. Dette samarbejde er yderst værdifuldt for os, forstået på den måde, at udvekslingen af kaffer også er en udveksling af erfaringer med risting, og sourcing af grønne bønner.

Kaffen er omdrejningspunktet, og kaffenørderi er en del at konceptet. Stemningen og stilen på La Cabra er lidt retro, dog med en moderne og nutid blanding. Noget der tager kegler, er en Linn pladespiller og en masse Lp’er. Gæsterne har mulighed for, stille og roligt, at sætte en plade på. Det er som om, jeg pludselig får noget tilfælles med folk, jeg aldrig har mødt før. En pladespiller er et godt redskab til dialog. Lyden er ikke højere end man kan snakke sammen, eller arbejde koncentreret på sin computer.

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

Jeg køber en cappuccino, da jeg denne dag besøger La Cabra. Prisen for en stor kop er 32 kroner. Den er dyb i smagen, rund og med fyldig aroma – og præcist tilberedt med hensyn til temperatur og mælkemængde. Den er uden tvivl en at de bedre i Aarhus. Den kvindelig barista – en yngre norsk kvinde – er meget generøs med at fortælle om bønnerne. Hun er smilede og venlig, men også effektiv. Efter en kop cappuccino prøver jeg en dobbelt espresso til 20 kroner. Smagen er mild og temperaturen perfekt – igen må jeg rose kaffen. Personalet er meget dedikeret til deres arbejde, og den arbejdsglæde smitter afgjort af på kunderne.

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

Friskbagte boller og yoghurt med müsli, kager, croissanter, konfekt og små chokolader er hvad du kan få til kaffen hos La Cabra. Især croissanterne er en anbefaling værdig. Jeg synes dem med marcipanfyld er specielt gode, de er klart blandt mine favoritter. Priserne er fair – ikke et dyrt sted.

La Cabra - geden i Graven med forbandet god kaffe

La Cabra tilbyder i øvrigt et 10 turs kaffekort til 260 kroner – altså en rabat på 60 kroner ved 10 kopper kaffe. Er vejret godt kan du sidde udenfor, enten på stole, kasser eller på græsplænen skråt overfor. Kaffen servers både i kopper og som take away.

 

La Cabra
Graven 20
Aarhus C 
 
 

 

Del artikel