Kongen af wienerbrød: La Cabras nye kage er et rød-hvidt vidunder
Fastelavnsbollesæsonen er for længst forbi, men der er stadig masser af lækre, avancerede kager at finde.
Og noget kunne tyde på, at wienerbrød er det nye sort hos de hypede bagerier i Aarhus.
For ganske nylig forkælede vi os selv med byens bedste spandauer, og nu er turen så kommet til byens ukronede wienerbrødskonge.
‘Danish’ er navnet på den nye kage, som La Cabra står bag.
Herligheden består af et luftigt ydre af lamineret wienerbrødsdej, der er sprødt, som det skal være, men uden nogensinde at virke tørt.
For indeni er lagene bløde og lækre, og de spiller perfekt sammen med kagens indre.
Her finder man et generøst lag velsmagende vaniljecreme, der vækker minder om førnævnte fastelavnsboller.
Øverst troner en quenelle af vaniljeprikket mascarponecreme, og også her fornemmer man, at bageriet har gjort brug af virkelig gode vaniljestænger.
Imellem de to binder et lag syrlig hindbærkompot kagen sammen og sørger for, at det søde og fede aldrig kammer over.
La Cabras ‘Danish’ er en nydelse fra ende til anden, og vi kan kun anbefale at smide en skilling efter dette rød-hvide vidunder.
Det lækre stykke bagværk kan købes for 38 kroner hos La Cabra Bakery i Borggade.