Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

La Tour og kinderægget – Takeaway efter bogen

Af Line Ingwar Karlsen

Mere end tre ting overrasker os ved dagens takeaway. Som noget relativt nyt, er restaurant La Tour kommet på Just Eat. Det gør, at vi almindelige kunder kan bestille takeaway. Vi prøvede forleden deres mad. Og inden du læser videre, kan vi allerede nu afsløre, at armene var helt oppe. Hold nu op, hvor var det vellykket. Maden var brandvarm, hjemmelavet, med god smag, og Just Eat kom 8 minutter før aftalt tid. Sådan skal det være.

 

I det bedste ende af takeaway-skalaen

Nu skal man jo passe på med at definere ”rigtig” mad. La Tour leverer ikke den samme menu, som kan købes i restauranten, men prisen er heller ikke den samme. Der er tre forretter, tre salater, fire sandwich, otte hovedretter og seks desserter. Det er et flot udvalg, og ros for man kan vælge tre retter, hvilket vi ikke ser så ofte som takeaway.

 

Som forret bestilte vi en carpaccio til 49 kroner. Tynde og smukke, mørkerøde skiver. Sprøde, friske blade med masser af parmesan. Til den pris ville det være uforskammet at forvente mere, tværtimod.

Carpaccio fra La Tour i Aarhus_

Cæsarsalat af det traditionelle type med kylling, cherrytomater, croutoner og parmesanost var fristende. Den nappede vi også. Prisen var 69 kroner. En pæn stor bakke, men god orden i. Kyllingebrystet var i store stykker og ikke blandet med salaten. Dressingen kom i en skål ved siden af. Tak for det. God stil og ros for det. Igen var der godt med parmesan, men også croutoner. Alt i alt en god og frisk servering.

Cæsarsalat fra La Tour i Aarhus_

Første hovedret var en hel stegt rødspætte med smørstegte kartofler, grøntsager og en limesauce. Prisen var 110 kroner. Vi troede, den ville komme smørstegt med skind på. Men det var ikke tilfældet. Når det så er sagt, så smagte spætten markant bedre end forventet. Eneste kritikpunkt var, den ikke var vendt i rasp eller mel.

Rødspætte fra La Tour i Aarhus_

Middagens vinder var uden tvivl en steak af oksefilet til 98 kroner. Det var først her, vi blev blæst omkuld. For det første var det et stort stykke grillet oksefilet. Et bud var, at det vejede 250 gram. Tilbehøret var ristede kartofler, champignons, peberfrugter og en bearnaisesauce. Alt var varmt. Saucen kom for sig selv, som den bør. Bliv ved med det. Kødet var mørt som smør, og den gode kødsmag fra fedtkanten var der også. Hvis du holder prisen op mod, hvad vi fik, så fik vi sjældent set value for money.

Oksefilet fra La Tour som takeaway

Saftig oksefilet fra La Tour i Aarhus_

Sidste ret var spaghetti Philadelphia til 69 kroner. Pastaen var fettuccine med kylling i flødesauce. Der var squash og champignon i retten. Ikke mange, men der var lidt i. Et ønske kunne være flere grøntsager. Smagen fejlede ikke noget. Der stod, at der var basilikum i retten, men det kunne vi ikke smage. Retten var ligeså varm, som de øvrige.

Kylling og pasta fra La Tour i Aarhus_

Madens temperatur ved leveringstidspunktet

Maden var varm, meget varm. En del varmere end vi forventede. Så vi kunne ikke forvente det mere varmt. Måske kunne vi godt ønske det, men sådan var det ikke.

 

Leveret på aftalte tidspunkt

Vores bestilling kom 10 minutter for aftalt tid. Sådan. Den var leveret af Just Eat.

 

Passer bestillingen – er alt med?

Alt det, vi havde bestilt, var med.

 

Råvarekvaliteten

Den var i orden. Der var god smag i alle retter. Steaken var mør som smør og var klart et scoop. Carpaccioen var i toppen af skalaen, men resten virkede godt.

 

Smag og velsmag

Alle retter var både veltilberedte og velsmagende. Det var store portioner, som generelt mættede godt. At retterne er hjemmelavede tæller jo markant op, og skiller sig også ud fra det typiske pizza/burger takeaway.

 

Pris/kvalitetsforhold

Prisen var yderst fair. Der var value for money.

 

Leveringspris

59 kroner for levering. Det er billigt – faktisk mindre end vi regnede med. Og når maden så kommer varm og før tiden, så bliver prisen endnu bedre.

 

Emballagen og skånsom transport

Maden var i bakker, både alu-bakker og skumbakker. Alt var pakket pænt ind. Meget klart over gennemsnittet for takeaway. Intet var ødelagt, og maden var ikke rodet sammen. Så også ros for behandlingen uden transporten. Generelt er Just Eat gode til skånsom transport.

 

Vores bedømmelse

Prisen var i alt 454 kroner inklusiv levering. Det er yderst fair. Hvis La Tours takeaway kan holde det niveau, så får de med garanti stor succes. Det, vi var utilfredse med, var småting, og i den samlede bedømmelse har de mindre betydning. Så vi tøver ikke med at give en af de helt store anbefalinger. Både maden, leveringen før tid, præcis transport af maden, prisen og temperaturen var i orden. Derfor kommer La Tour på vores favorit-takeaway-liste i den bedste ende.

 

Hotel La Tour i Århus

 

Restaurant La Tour

Randersvej 139

8200 Aarhus N

Email: hotel@latour.dk

Telefon: +45 86 16 78 88

 

 

Del artikel

Andre læser også