Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alternativt træningsfællesskab i Aarhus: Lån udstyr og arealer

Af Freja Dumont

Der bygges, graves, squattes og løbes et helt særligt sted på Godsbane-arealet i Aarhus.

Mens de etablerede centre kæmper med at omstille sig til den nye coronavirkelighed, pibler ideerne stadig frem hos de to iværksættere, der står bag træningsfællesskabet Sport X.

Restriktioner kræver nye, kreative tiltag
Da forsamlingsforbuddet gik fra ti til fem personer først i januar, betød det et midlertidigt stop for de ugentlige fællestræninger, som Sport X har leveret mellem de graffitismykkede skurvogne og DSB’s togstammer på Godbanen.

”Vi valgte at bruge restriktionerne som inspiration og give vores medlemmer en ny måde at træne på,” fortæller medstifter Lars Thorn, 32, der er uddannet personlig træner og står bag fitnessbrandet BfR Professional.

Tillid og sammenhold er nøgleord

Som det første blev de fysiske træninger lavet om til gratis livestreams på foreningens Facebook-side.

Men fordi det ikke er helt det samme at svinge en kettlebell alene derhjemme, lancerede Sport X også muligheden for at låne foreningens udstyr og arealer.

Takket være et par dedikerede medlemmer, der gravede, hamrede og løftede, blev det udendørs træningsareal udvidet over natten, blandt andet med en ny klubcontainer fuld af ekstra træningsudstyr.

Medstifter Jakob Fuglsang, 33, der også står bag surferparadiset Cold Hawaii, uddyber: ”

Vi kalder det Open Gym. Du får en personlig kode til vores klubcontainer og kan bruge alt vores udstyr, når det passer dig. Vores system sørger for, at der aldrig er mere end fem personer ad gangen.”

Den individualiserede træning giver medlemmerne stor frihed for et meget lille beløb. Og vil man gerne være social, kan man træne med en fra sin sociale boble.

De to idémænd, der ikke tjener noget på foreningen, er ikke bange for, at folk skal ødelægge eller stjæle udstyret.

”Vi kender hinanden hernede. Det hele handler om tillid. I virkeligheden er det ikke anderledes end jordbærboderne langs vejen,” smiler Jakob Fuglsang.

Del artikel

Andre læser også