ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ladcyklerne har indtaget Aarhus – hvornår hopper du med på vognen?

Af Annoncør

El-ladcykler ses mere og mere hyppigt i det aarhusianske gadebillede. Rigtigt mange familier kan se en god fidus i et miljørigtigt køretøj, der også kan parkeres over alt.

Ladcykler – både med og uden strøm – har aldrig været så populære som nu. Det er der mange gode grunde til, som vi kommer nærmere ind på længere nede i artiklen. Lad os begynde med lidt facts: Mere end 25 procent af alle børnefamilier i Hovedstadsområdet ejer i dag en ladcykel. Det vil sige mere end 1 ud af 4. Helt så vilde er tallene i Aarhus ikke endnu, men tallene går kun én vej: Opad!

Og det er en kombination af mange ting, hvis man spørger hos nogle af de danske producenter og forhandlere.

Dels er de elektriske ladcykler med strøm blevet lige så billige, som dem der ikke var strøm på. Det har gjort cyklerne væsentligt mere attraktive, ikke mindst hvis man bor i et område med mange bakker, som i Aarhus – eller Østjylland i det hele taget. Dels er mange blevet mere miljøbevidste, og så er det bare væsentligt lettere at komme omkring og finde en parkeringsplads i forhold til i en bil.

Især under den første Corona-lockdown begyndte salget at boome endnu mere, end det ellers i forvejen gjorde. Og det giver god mening, da mange fik god tid til at tage ud i naturen med deres børn, og i øvrigt måtte finde alternativer til offentlig transport, som bus og tog.

 

Ladcyklen giver frihed i hverdagen

Selvom det primært er børnefamilier, der har gavn af at kunne transportere børn og indkøbsposer i de store cykler, så er der også flere og flere firmaer, der bruger el-ladcykler til udbringning osv. Og så er der dem, der har hund, der ofte køber en ladcykel med frontlåge i cyklen.

Så uanset hvem man er, er der mange fordele ved en elektrisk ladcykel. Selvom der er hjælpemotor på, så får du stadig god motion og frisk luft – børnene får set byen på en hel ny måde, og alle kommer frem uden sved på panden. Især som alternativ til bil nummer to i husstanden er en ladcykel en fantastisk mulighed.

Hos en af landets største forhandlere, El-ladcykler.dk, forhandles el-ladcykler i alle prisklasser. Langt de fleste køber de prisbillige Wildenburg-modeller, som er mere end gode nok til hverdagen. Vil man have noget ekstra lir, og har luft i budgettet, kan man overveje en af de dyrere modeller med centermotor, usb-opladning i styret og automatiske lygter, som Cargobike Delight eller Johnny Loco.

Fælles for dem alle er, at du kan få gratis Tryg-forsikring (basis) med ved køb af en forsikringsgodkendt lås til din el ladcykel, og er der behov for service og reparationer, så foretages det lokalt på din bopæl eller arbejdsplads. Så det kan derfor være mindst en lige så nærværende oplevelse at købe din ladcykel på nettet, som ved en lokal forhandler.

Del artikel