Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Læs mere om livet som gartner og gartneruddannelsen

Af Annoncør

Er du glad for natur og grønne områder? Det kan vi godt forstå! Natur er forbundet med ro og harmoni og man kan få en masse gode oplevelser i naturrige omgivelser. Hvis du har denne glæde forbundet med natur, så kunne det måske være en mulighed at gøre det til en karriere og en levevej igennem en gartneruddannelse.

En gartneruddannelse er nemlig meget mere end blot at klippe en hæk hist og her og at vande blomster. En gartneruddannelse er en uddannelse, som gør dig rustet til at skabe nogle unikke naturomgivelser, som kan komme til at glæde andre. Du kan i denne artikel læse meget mere om, hvorfor det kan være en god ide at overveje at tage en gartneruddannelse.

Hvem er en gartneruddannelse for?

Det er måske ikke alle, som har forestillet sig, at de skulle ende ud med at læse en gartneruddannelse. Det kan der være mange grunde til, men sandheden er dog, at en gartneruddannelse er noget, som kan passe til alle. Man behøver ikke at have noget særligt talent for gartneri eller en form for erfaring med det, men det handler i højere grad om, at man trives i naturrige omgivelser.

Dog kan man med en vis grad af ordenssans have en fordel, da det ikke skal være nogen hemmelighed, man som gartner bliver nødt til at have orden i tingene. Det er et præmis for at lykkedes som gartner, at man leverer en godt resultat, som ser ordentligt ud.

Hvordan kommer hverdagen som gartner til at se ud?

Når det kommer til en hverdag som gartner, så er der rigtig mange forskellige arbejdsopgaver, som kommer til at forme hverdagen. Men får som en basal færdighed en stor viden omkring planter og blomster, som gør en i stand til at sammensætte blomster og planter, som dekorationer. Derfor kan man som gartner sagtens udnytte en kreativ sans, hvis man ønsker at bringe det ind i sin hverdag.

Dog kommer man sjældent udenom at man skal passe og pleje grønne anlæg for at få dem til at fremstå så smukt som muligt. Det vil altid være en opgave for enhver gartner at vedligeholde de grønne områder, som man er en del af, men man får altid lov til at sætte sit personlige præg på det grønne område. Man får derfor også mulighed for at benytte sine kreative færdigheder i vedligeholdelsen af de grønne områder, som man har ansvaret for at vedligeholde.

Uddannelsesforløb som gartner

Selve uddannelsesforløbet vil komme til at se ud som på de fleste erhvervsuddannelser. Det vil ofte starte med et grundforløb, hvor man lærer om de mest basale ting om livet som gartner. Herefter man ofte skulle ud i en læreplads, som byrde på en hverdag, hvor du for alvor får lov at dykke ned i arbejdsopgaverne.

Selve lærepladsdelen vil du selv skulle ud at finde. En læreplads kan nemlig være afgørende for, hvad dine primære arbejdsopgaver i fremtiden kommer til at bestå af samt hvor du kan komme til at arbejde henne. Vurder derfor, hvad dine interesser er, inden du vælger din læreplads.

Del artikel

Andre læser også