ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Landmad” i Grenå – et originalt madmekka uden så meget snak

Af Line Ingwar Karlsen

Gårdbutik, café, restaurant, kaffebar, takeaway-joint, delikatesse, slagter og ostebutik. Ja, du læste rigtigt. Det er lige akkurat, hvad Landmad i Grenå er. En blandet landhandel som den skal se ud. Sådan er min første indskydelse, da jeg træder ind i Landmad i Grenå. Nu er Grenå jo ikke ligefrem kendt for deres gode restauranter. Måske en fejl, for jeg skal lige love for, at Landmad kan lave god mad. Helt forrygende velsmagende mad. Aarhus Festuge og deres tilhørende madmarkeder skal stå tidligt op for at være med her. De har rent ud sagt, ikke en chance, når du ser, hvad det her fødevare-mekka har at byde på.

Stalden og gode produkter hos Landmad.dk i Grenå

Et tilløbsstykke

Et lebend som de fleste nok ikke havde regnet med at se i Grenå. Da jeg så, hvor mange mennesker der var der, troede jeg, der var tale om udsalg. Men nej. Det var blot en ganske almindelig onsdag. Det fortalte mig, at forretningen havde noget at byde på. Ganske rigtigt.

Udeservering hos Landmad i Grenå

God tid

Selvom der er mange mennesker, så har ekspedienten god tid. Hun forklarer om maden og har på ingen måde stress. Hendes jyske accent fortæller mig, at der er tale om bundtræk. Hun fik i den grad noget for hånden.

Kød på tavlen hos Landmad i Grenå

Vi bestilte et par kopper kaffe, noget vand og ikke mindst saft i sin egen klasse. Ebeltoft Gårdbryggeri kan lave forrygende godt øl, men de laver også noget af verdens bedste saft i min bog. Ubetinget. Deres rabarbersaft med brus i, sætter nye standarder for, hvordan saft skal smage.

Æg i løssalg hos Landmad.dk i Grenå

Drattede ned af stolen – så godt smagte det

Et par sandwich med nybagt brød. En med frikadeller, agurkesalat, mayo, salat og løg. Og ja, det hele er hjemmelavet. En selvfølge på de her kanter. Dellerne var helt igennem gode. Ingen slinger i smagen. De var friskstegte, og hold nu kaje, de smagte godt. Den hjemmelavede agurkesalat havde sprødhed og en syrebalance, som i min bog ikke findes skarpere.

Frikadellesandwich - Landmad i Grenå

Den anden var med spegepølse. Godt gammeldags navn og mere appetitlig end salami. Spegepølsen var hjemmelavet og smagte af noget. Der var hjemmelavet pesto, mayo og grønt. Enkelt. Brødet og pølsen var som skabt for hinanden. Pestoen var måske en lille smule smag i det, men måske var det meningen.

Spegepølsesandwich - Landmad i Grenå

Til sandwichene var der en lille salat. Den var med spidskål, blomkål og lidt frø på toppen. Igen god smag og gode lokale råvarer. I kategorien sandwich var de to, vi fik den dag blandt de bedste, vi har smagt længe.

God kaffe og porcelæn hos Landmad.dk i Grenå

Det koster ikke en bondegård

Vi betalte 79 kroner per sandwich. Det er billigt. Tænk på, hvor stor en omgang du får. Kaffen gav vi 30 kroner for per kop. Rabarbersaften kostede kun 25 kroner per styk. Alt i alt sympatiske priser. Hvis du vil have lidt mere at spise, så kan du bestille bondemandens tallerken til 125 kroner. Landmad er hyggelig. De har deres egen gårdhave og havestue, indrettet i god og gennemført stil. Man føler sig afslappet. Der er en jordnær stemning der. Betjeningen tuller rundt og snakker. De hviler i sig selv. Befriende at se på, synes jeg.

Hyggelig stemning hos Landmad.dk i Grenå

Lidt at tænke over inden du propper maden i munden

På Landmads website skriver de følgende om råvarerne: Nummer 1 er smag og kvalitet, nummer 2 er, hvem har produceret det til dig – er det en, du stoler på?  Er det en dygtig person – brænder de for det? For det trejde, hvilken produktionsform – konventionel – økologi – biodynamisk og sikkert mange andre måder at gøre det på? Det lyder som rigtig gode værdier, og ros for deres engagement i, at forbrugerne får bedre produkter på bordet.

Huset hvor Landmad holdet til i Grenå

En god grund til at besøge Grenå

Et fødevaremekka i sin egen klasse er dommen. Vi kunne ikke få armene ned af bare begejstring. Hvis du er på Djursland, er der en umådelig god grund til at smutte forbi Landmad. Der er stort set alt i det store hus på hjørnet. Det er sjældent, vi får en så god og dejlig overraskelse. Tak for Landmad. Vi kvitterer med vores allerbedste anbefaling.

Har du kysset din ko i dag - Landmad i Grenå

Landmad

Kannikegade 30
8500 Grenå
Mail: grenaa@landmad.dk
Telefon: 86 22 85 85

 

Åbningstider
Mandag – torsdag fra9.30 til 17.30
Fredag fra 9.30 til 18.00
Lørdag fra 10.00 til 15.00

 

 

Del artikel