Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Købmandsgården, Landmad, åbner i Studsgade på lørdag den 6. august

Af anders@sommersangdigital.dk

Man tager alt det bedste og samler det ét sted. Alle de gode råvarer og de spændende produkter, som hver dag skabes af flittige bondemænd, gartnere, biavlere, brygmestre og alle de andre velmenende producenter ude i det danske land. Sådan lyder konceptet bag Landmad, som åbner butik nr. 8 i Studsgade i Aarhus C, lørdag den 6 august. Velkommen til Landmad Studsgade.

 

Pakkerne med friskkværnet mel er vejet af og sat på hylde. Æblemost, marmelade, sennep og honning strutter side om side, mens de friske spegepølser ligger klar på køl. Maria og Birgitte er spændte, mavefornemmelsen er god.

 

Caféen må vente lidt

Grænsen mellem land og by bliver igen et tema i Studsgade. I købmandsgården tæt ved den gamle byport kan lokale bønder og producenter igen afsætte deres produkter til byfolket, når familien Bager åbner dørene til købmandsbutikken Landmad i Studsgade, i efteråret kommer så landcafeen til, med hyggelig gårdhave og siddepladser i flere etager.

 

Et familieforetagende

”Vi er en familie som rummer begge dele,” fortæller Birgitte Bager, som til daglig skal være købmand i butikken. “Jeg er selv en rustik tante fra oplandet med høns og køkkenhave og insisterer meget på gode råvarer, og min søster Maria er lige flyttet hjem fra L.A. med posen fuld af inspiration til både butik og den kommende cafe.” Det bliver et rigtigt familieforetagende, hvor mor og far er med i kulissen, og Birgittes datter Amanda, som forstår sig på sund mad, vil man også kunne møde I butikken.

 

Farvel til identitetsløse industriprodukter

Louise Dolmer er kvinden bag Landmad, som så dagens lys i Grenå i 2013. Idéen opstod som en naturlig reaktion. Louise er nemlig selv landmand og var frustreret over at se sine gode råvarer blive kørt væk i en stor lastbil, mens supermarkedet bød på importerede lavkvalitetsprodukter.

 

Fokus på små producenter

”Det mest naturlige i verden er at spise den gode mad, der produceres lige udenfor døren. Jeg åbnede derfor en gårdbutik, og tilstrømningen var stor. Det blev dog hurtigt tydeligt, at de fleste ikke har tid til at besøge en stribe gårdbutikker for at få fat i alt, hvad der står på indkøbslisten,” fortæller Louise Dolmer og tilføjer: ”Rundt omkring i landet arbejder små producenter hårdt på at skabe produkter i verdensklasse. Disse produkter ville jeg gerne præsentere for forbrugere. Jeg ville samle det hele på ét sted.”

 

En dagligvarebutik med en høj kvalitetsbarre

Landmad er en dagligvareforretning, en webshop og en café – alt i alt en moderne gårdbutik, hvor den landlige atmosfære er bevaret til fulde. Ægthed og nærhed er grundlæggende værdier, ”Hos os finder du kun ærlige, gedigne kvalitetsfødevarer, som alle har en god historie at fortælle. Produkter fra rare landmænd og dygtige producenter, som arbejder nænsomt, hårdt og passioneret. Det er godt for dyrene, jorden, råvarerne og slutproduktet. Det giver selvfølgelig en god smag i munden,” afslutter Louise Dolmer.

 

 

Del artikel

Andre læser også