Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aros-rugbrødet er tilbage: Nu åbner Langenæsbageren nyt bageri

Af Line Ingwar Karlsen

Mange aarhusianere savner stadig Langenæs Bageriet, som var legendarisk på mange måder.

Nu behøver du faktisk ikke savne længere! Torsdag den 30. september åbner stifteren af det ikoniske bageri nemlig en ny bagerforretning – og der er gamle favoritter på menuen.

Spottag Bakery er navnet på det nye bageri, som er beliggende på Kridthøj Torv i Højbjerg, og her er de gamle dyder i højsædet: Godt håndværk, ordentlige råvarer og kunderne først. Det betyder blandt andet, at der bages hele dagen, så glæden ved nybagt brød ikke kun er for de morgenfriske.

Bag forretningen står stifteren af det legendariske Langenæsbageri, Michael Spottag, og hans partner Claus Zacher Nielsen.

Efter en gennemgribende modernisering af lokalerne, der tidligere husede Kridthøj Torvs bageri og kiosk, er de to stiftere klar til at byde kunderne velkomne i et bageri, der trækker på det bedste fra deres succesfulde fortid og også er klar med helt nye tiltag.

Spottag Bakery har åbent alle ugens dage fra klokken 6.00-18.00, og hver morgen serveres der gratis kaffe fra klokken 6.00-8.00.

Favoritterne er tilbage

De to stiftere har i de seneste måneder fået overvældende mange henvendelser på Facebook fra håbefulde aarhusianere, der krydser fingre for, at netop deres favoritbagværk kommer på menuen i det nye bageri.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at Aarhus har savnet det originale Aros rugbrød, surdejsstykkerne og studenterbrødene. Og her kommer vi ikke til at skuffe – de er på menuen fra dag et,” siger Michael Spottag i en pressemeddelelse.

”Vi får i det hele taget et meget stort udvalg af brød og konditorkager samt sandwich og salater lavet af vores egen kok. Vi er ikke et smalt bageri med få udvalgte produkter. Der er noget for alle her, og intet er tilfældigt,” fortsætter han.

”Godt nok” er aldrig godt nok

”Vi har stor respekt for vores håndværk og lige så stor respekt for vores kunder. Hvis noget er ”godt nok”, er det aldrig godt nok for os. Det betyder, at vi i Spottag Bakery bager fra bunden og ikke springer over hvor gærdet er lavest – og vi bager selvfølgelig frisk brød hele dagen.

Vi håber, kunderne vil spørge, hvad der lige er kommet ud af ovnen, når de kommer herind og lade sig inspirere af det”, siger Michael Spottag.

I det nye bageri kan kunderne kigge lige ind i ovnene, og brødet kommer direkte fra ovn til disk. ”Det er vigtigt for os, at kunderne er tæt på det varme brød,” fortæller Claus Zacher Nielsen. ”Det skal være en sanselig oplevelse at komme ind i forretningen – man skal kunne dufte, se og mærke, at man er et sted, hvor vi skaber noget, vi er stolte af”.

Michaels hustru, Mitzi Spottag, bliver butiksbestyrer, og hun er garant for nærværende, omsorgsfuld service, hvor kunderne bliver vejledt af kyndige medarbejdere.

Perfekt placering på Kridthøj Torv

Det er heller ingen tilfældighed, at Spottag Bakery åbner på Kridthøj Torv. Torvet har i de seneste år udviklet sig til et tilløbssted for de kvalitetsbevidste.

Her er italiensk ismejeri, prisvindende fiskeforretning, lækre oste, delikatesse- og vinhandel og snart også en slagter. En indbydende træterrasse i tre niveauer er på vej og skal skabe endnu mere liv.

”Vi glæder os til at være med til at revitalisere Kridthøj Torv,” fortæller Michael Spottag. ”Det bliver fantastisk at se vores kunder sidde på terrassen og nyde en kop barista-kaffe og en lun smørbolle, inden de klarer indkøbene i de små specialbutikker”.