Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Latinerkvarteret i Aarhus får nyt liv – 124 nye boliger

Maskinmesterskolen er flyttet til ny adresse, og området mellem Borggade og Paradisgade skal nu omdannes til boliger, erhverv og rekreation. Arkitema Architects har vundet opgaven om 124 boliger i det charmerende Latinerkvarter.


Nye boliger i Latinerkvarteret

Det nye boligprojekt, Maskinmestergaarden, tager sit navn efter sin forgænger og formidler, at projektet ikke kun vil huse boliger og erhverv, men i høj grad indtænker byen i form af et rekreativt gårdrum.

“Med Maskinmestergaarden aktiveres et område i Latinerkvarteret, der før var forbeholdt skolefunktion og parkering. I fremtiden vil projektet sikre en ny, grøn og rekreativ passage i byen. Et sted for byens borgere og for beboerne i Maskinmestergaarden”, fortæller partner Kim Risager.


Ny grøn passage i byen

Maskinmestergaarden åbner stedet op via en ny passage, der skaber en offentlig forbindelse mellem Borggade og Paradisgade. Et nyt og grønt parkrum, hvor siddepladser langs passagen tilbyder grønne åndehuller midt i byen. Samtidig udgør en stor sydvendt siddetrappe alternative opholdsmuligheder for borgerne.


Nænsom tilpasning til kvarteret

Projektet går fra Borggade, igennem gården og ud til Paradisgade, hvor det eksisterende hus omdannes til boliger i tre etager. I Borggade bliver der opført et helt nyt bolighus, der mures i tegl og hvidmales, så huset indpasser sig i den eksisterende gades hvide og enkle arkitektur.

“Vi er bevidste om at understøtte Borggades karakteristiske hvide udtryk. Samtidig varierer vi boligernes bygningshøjde og skaber rum for taghaver og tagterrasser, der er med til at afslutte bebyggelsen med et grønt motiv mod himlen”, forklarer Kim Risager.

For at skabe grobund for en levende bebyggelse er boligerne målrettet forskellige beboertyper som studerende, par og familier.


Arkitema Architects – erfarne boligbyggere

Arkitema har altid tegnet boliger med fokus på de mennesker, der skal bo i boligerne og med øje for detaljen – både med hensyn til materiale og udførelse. En bolig i god kvalitet, som indpasser sig i byrummet, og hvor samværet med andre beboere spiller en stor rolle. Elementer der er med til at sikre bæredygtige og fremtidssikrede boliger. Et bygget eksempel er tegnestuens 0-energi ungdomsbolighøjhus på Aarhus Havn, der forener gode æstetiske boliger med bæredygtige kvaliteter.

 


Fakta

Adresse: Borggade/Paradisgade, Aarhus

År: 2015-

Omfang: 9500 m²

Bygherre: NRE Group A/S

Arkitekt: Arkitema Architects

Landskab: Arkitema Urban Design

Præmiering: 1. præmie i indbudt arkitektkonkurrence

 

Tegning over nyt byggeri i Latinerkvarteret-2Sit plan 1_500_tynd til photo Nyt byggeri i Latinerkvarteret