En bid af Barcelona: Autentisk tapasbar er åbnet i Aarhus
Lige som man troede, at Latinerkvarteret ikke kunne blive meget hyggeligere, dukkede der et lille stykke af Spanien op i den populære bydel.
Navnet er Latino Bar, og her får du et ordentligt skud spansk stemning, så snart du træder ind over dørtærsklen.
Der er sangria i kanderne og Moritz-øl i glassene, brugskunst importeret fra Spanien på de røde vægge og friskskåret ‘jamon’ direkte fra pålægsmaskinen på tallerkenerne.
Vi lagde vejen forbi den autentiske bar på Klostergade en fredag aften for at mærke stemningen og smage på stedets udvalg af tapasretter.
Som at træde ind på en sydeuropæisk bar
Latino Bar er i familie med Bar Habla, som på kort tid er blevet et af de mest velbesøgte steder i Jægergårdsgade.
Og det er da også til at få øje på lighedstræk mellem de to autentiske tapasbarer, som hver især ligger i to af byens mest populære gader.
En af Latino Bars ejere, Giada Cavani, arbejdede tidligere på Bar Habla og fortæller, at hun her blev forelsket i stemningen på stedet.
“Jeg elsker personligt Bar Habla, og vi ville derfor gerne skabe et lignende koncept i Latinerkvarteret, så endnu flere aarhusianere kan tage del i stemningen.
Vi er meget inspirerede af Barcelona og byens mange små barer, og den vibe ville vi gerne tage med til Aarhus. Det må gerne føles lidt som at træde ind på en bar i et sydeuropæisk land, når man besøger Latino Bar.
Vi sørger for en autentisk spansk stemning, hvor køkkenet har åbent efter kl. 22, og hvor der er plads til et bord mere, hvis man kan se gulvet. Vi kommer hinanden ved, og ligesom syd på, må man gerne falde i snak med sidebordet,” siger Giada Cavani.
Autentiske tapasretter fra Spanien
Barens holdning er, at det ikke skal være for dyrt at drikke og spise ude, og derfor prioriteres priserne på vin og mad frem for ekstra personale, hvorfor du også bestiller ved baren.
Her er en hyggelig og jordnær stemning uden nogle fine fornemmelser, hvilket gør, at man straks føler sig hjemme.
Man kan både slå sig ned i baren ved det åbne køkken eller ved et af de små kakkelborde i restauranten, som står tæt op og ned af hinanden.
De tætte borde har sin helt egen charme, og det føles naturligt og afslappet at sidde skulder om skulder med ukendte ansigter på baren.
Menukortet er enkelt, og de små retter svarer til en forrets størrelse – det anbefales derfor at vælge tre til fire hapsere per person.
Du må ikke snyde dig selv for at prøve stedets “Blandet landhandel” til 315 kroner. Fadet består af 5 forskellige skinker, som alle er skåret på pålægsmaskinen – og det kan altså virkelig smages.
Kødet smelter på tungen, og er så velsmagende, at man nærmest ikke behøver brød til. Du kan naturligvis heller ikke sige spansk bar uden at sige sherry, og på Latino Bar har de et stort udvalg af den spanske hedvin.
Udover den spanske skinke, kan vi også klart anbefale dig at prøve en af de vegetariske retter. Vi var især vilde med den friturestegte blomkål toppet med ristede mandler og capers til 86 kroner.
Generelt er det et autentisk udvalg af spanske tapasretter på menukortet, som er småt men godt. Skal der også lidt seafood på bordet, er stedets rejer i hvidløg et must! Her skal du af med 96 kroner.
Det fede ved Latino Bar er, at det i lige så høj grad er en bar, som det er et spisested. Det betyder også, at man sagtens kan bruge en hel aften på stedet med både mad og efterfølgende drinks. Men man kan også bare droppe ind til en enkelt øl i baren eller til en kande sangria i solen på de mange siddepladser udenfor.
Vi forudser, at der til sommer bliver propfyldt på Latino Bars udendørsserveringen, som ligger med perfekt udsyn til det pulserende liv i Latinerkvarteret – og vi glæder os allerede til at lægge vejen forbi igen, når solen kigger frem til sommer.