ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lecoq vinder verdensmesterskabet – sælger mest Chartreuse

Så lykkedes det endelig for Lecoq i Latinerkvarteret at blive nummer ét på verdensplan, når det kommer til den grønne, franske urtelikør Chartreuse.

 

1900 flasker Chartreuse åbnede de på baren i 2016, og dermed solgte de 500 flere end nummer to på listen. “Det er helt vildt, og det er lidt utroligt, at sådan en lille bar sælger så mange flasker, siger Troels Buus Thomsen, der ejer Lecoq. Siden han overtog restaurant og baren i 2007, er Chartreusesalget gået fra et par håndfulde flasker om året til at blive mere end hundrededoblet.

 

Den nye titel som verdensmester betyder også, at Chartreuse nu skal gøres til en større del af Lecoqs identitet. “Chartreuse har en meget interessant og karakteristisk smag, og den har vi før eksperimenteret med at få frem i maden. Det skal vi prøve noget mere, så Chartreuse rykker med ind i restauranten fra baren, siger Troels, som også vil prøve at få gæsterne til at prøve mere af de andre former for Chartreuse:

 

“Det er primært den grønne standardudgave af Chartreuse, som vi sælger i baren. Chartreuse kan bare utroligt meget mere end det, når det først får noget alder. Det har de fleste til gode, men nu prøver vi i 2017 at ændre på det.”

 

Lecoq fejrer i dag, torsdag, sejren i baren med gæsterne og en masse Chartreuse.

Lecoq vinder verdensmesterskabet - sælger mest ChartreuseLecoq vinder verdensmesterskabet - sælger mest Chartreuse

Del artikel

Andre læser også