Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Med Johan Olsen i spidsen: Legendarisk album bliver til teaterkoncert i Aarhus 

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Johan Olsen skal stå i front, når
Johan Olsen skal stå i front, når "The Wall" bliver til teaterkoncert på Østre Gasværk Teater. Foto: Grow Productions

Få en uforglemmelig oplevelse, når Musikhuset slår dørene op for Østre Gasværk Teaters forestilling Another Brick in THE WALL, Part 5, der for første gang nogensinde sætter det episke album THE WALL i scene som teater.

Albummet fra 1979 har solgt flere end 30 millioner eksemplarer og står den dag i dag som en milepæl i rockhistorien.

Teaterversionen af albummet får titlen “Another Brick in The Wall, Part 5”, og det bliver ikke med hvem som helst i hovedrollen.

Går til opgaven med ærefrygt

Som titlen på forestillingen antyder, kommer “Another Brick in The Wall, Part 5” i forlængelse af de tre sange Part 1, 2 og 3, der er at finde på albummet, og Part 4, der blev opført som opera i Montreal for flere år siden.

Indehaveren af en af landets stærkeste stemmer kommer til at stå i front på scenen.

Det bliver Johan Olsen, der skal spille og synge i hovedrollen som Pink, og du kender ham nok allerede som forsanger i Magtens Korridorer og anerkendt forsker i biologi ved Københavns Universitet.

Den 53-årige sanger har mange følelser forbundet med “The Wall”, og albummet har gennem livet haft stor betydning for ham.

Derfor går Johan Olsen også til opgaven med ærefrygt.

“The Wall var det første album, jeg selv købte. Jeg hørte det igen og igen og kunne det udenad. Det er uden tvivl det album, som har betydet allermest for mig, og det er en kæmpe ære at skulle være med første gang, det bliver opført i en teaterversion!” siger Johan Olsen og tilføjer:

“Jeg glæder mig så meget til at være en del af det her. Spørgsmålet er så, om jeg er værdig til den rolle. Det må publikum bedømme.”

Evigt aktuelle emner

Selvom albummet har flere end 40 år bag sig, er “The Wall” stadig relevant i dag.

Teksterne i det konceptuelle dobbeltalbum kredser om evigt aktuelle emner som menneskelig isolation, undertrykkelse og det moderne samfunds skyggesider.

Østre Gasværk Teater lover derfor, at forestillingen både bliver en psykologisk rejse ind i sindet på den imaginære karakter Pink og en tydeliggørelse af, at fascisme kan gro i alles baghave.

“Another Brick in The Wall, Part 5” har premiere i Musikhuset Aarhus fredag 5. januar 2024.

Du kan købe billetter lige her

Del artikel

Andre læser også