Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lêlê – Vietnamesisk Gadekøkken

Af Pernille Søborg

Lêlê er med til festival for første gang. Det var med interesse og spænding, at jeg nærmede mig den vietnamesiske madbod. Salt, sødt, surt, stærkt og krydret stod der på siden af vognen. Ja tak, det ville da være lækkert! Festivalpladsen var lige åbnet, så der var ikke mange andre gæster, jeg skulle kæmpe med i køen.

 

Fire forskellige retter at vælge imellem

Vi prøvede tre af retterne. Den første var 3 friske ruller med 5-spice pork til 40 kroner. Salaten så lidt slatten ud på toppen. Heldigvis var de øvrige dele, der var agurk, glasnudler og gulerødder, sprøde og friske. Svinekødet var velsmagende og et pift af ingefær gav bid til rullerne. Dertil var en sød chilisauce, der var stærk på den gode måde.

 

En lækker hapser

Tre wontons til 40 kroner var næste ret. Jeg ville nok vælge dem som en forret eller snack, men smagen og friskheden var værd at skrive hjem om. Kalkun- og krabbekød sammen med løg var indholdet i de tre wontons. De var sprøde og cremede. Til at dyppe dem i var der også sød chili. De minder en smule om forårsruller med deres sprøde dej og letkrydrede fyld, men de er noget mere simple, og kan bikses sammen på under 20 minutter, hvilket er en fordel til en festival.

 

Laksesalat med minimum laks

Nudelsalat med laks til 45 kroner var den sidste ret, vi prøvede. En god stor portion. Indholdet var salat, gulerødder, mynte og selvfølgelig laks. Ved siden af var der en fiskesauce med hvidløg, som man selv kunne dosere. Den gav salaten et godt løft. Der var mange nudler og meget salat. Laks kunne der dog godt være mere af.

 

Drikke

Den venlige betjening foreslog mig at prøve en hjemmelavet Mango-Lassi drink til 25 kroner. Det var en mango pure med græsk yoghurt. Hun anbefalede den, da den skulle være god til at dæmpet det stærke mad i det vietnamesiske køkken. En cremet og smagfuld drik der på samme tid var frisk. En anbefaling herfra.

 

Et frisk pust

Alt i alt var Lêlê en rigtig god oplevelse. En fornyelse på NorthSide og spændende mad med fokus på kvalitet, smag og friskhed. Alt var hjemmelavet. Lêlê gjorde det godt, og dem skal du besøge, hvis du vil prøve noget andet festivalmad.  Velkommen til NorthSide!

Del artikel

Andre læser også