Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad gik der galt: Danmarks første letbane fejres med aarhusiansk gademad og gratis letbaneture

Det bliver en stor dag i Aarhus, når Danmarks første letbane officielt sendes af sted på skinner til en storartet åbningsfest på Hack Kampmanns Plads lørdag d. 23. september 2017. Her vil Kødbyens Mad & Marked – Aarhus servere århusiansk gademad af fineste kvalitet, når østjyderne får mulighed for at byde den nye letbane velkommen med en gratis tur og aktiviteter ved Dokk1.

 

Åbningen af Danmarks første letbane har været længe undervejs, men nu er den endelig på skinner, og datoen er fastlagt til den 23. september. Det skal selvfølgelig fejres med en storartet åbningsfest, hvor alle østjyder er inviteret til en festlig dag på Hack Kampmanns Plads ved letbanestationen Dokk1. Dagen indledes med kransekage og åbningstale af bl.a. Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard, inden letbanen sendes af sted på sin jomfrutur med passagerer.

 

Gademad til åbningen

Dagen byder på et væld af aktiviteter på Hack Kampmanns Plads, og her vil Kødbyens Mad & Marked sørge for, at de feststemte østjyder får godt til ganen og kan gå mætte og glade om bord på letbanens gratis ture.

 

Den aarhusianske gademad vil være bredt repræsenteret, og der er noget til både den store og den lille sult. Slagter Theilgaard, som har til huse på hjørnet af M.P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade, tænder op for grillen og sørger for en klassisk grill-pølse og møre BBQ-ben. Birk’s Køkken fyrer op i stenovnen og bager velsmagende surdejscalzoner med langtidsstegt frilandssvin og Arla Unika Gammel Knas, der er en sand fest for smagsløgene. Er man mere til en klassisk omgang fish’n’chips, er de populære Crazy Chips også at finde ved Dokk1. Til de kaffetørstige står Sigfred’s Kaffefabrik klar med kvalitetskaffe, lavet på bønner, der er nænsomt ristet på fabrikken på Aarhus’ sydhavn. Kaffen kan passende nydes til Crepes a la Cart’s store varme pandekager, der er den perfekte dessert eller eftermiddagssnack på en skøn efterårsdag.

letbane aarhus

Maden kan nydes i de skønne og festlige omgivelser til dejlige loungetoner, som dagens DJ vil sørge for at sprede udover pladsen under festlighederne. De mindste, og andre interesserede, kan også tage et kig inde i et mini-letbanetog, mens the real deal suser af sted. Stemningen er sat, og det er blot at tage familien, venner og bekendte under armen, og være med til at fejre de mange nye muligheder, som letbanen åbner op for.

 

Hvor

Hack Kampmanns Plads, Dokk1 station

 

Hvornår

Lørdag den 23. september Kl. 11.00 – 17.00

 

Dagens program

Læs mere om dagen og programmet her: