Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Letbanen under pres: Flere stationer mister afgange

Af Freja Dumont
Foto: Oliver Thiesen
Foto: Oliver Thiesen

I august 2022 begyndte Aarhus Letbane at køre med fire tog i timen i myldretiden på strækningen mellem Aarhus H og Hornslet.

Det har desværre resulteret i, at letbanetogene har haft svært ved at overholde køreplanen.

Fra 14. november ændrer Midttrafik derfor igen køreplanen for L1, så de to stop Hovmarken og Risskov Strandpark kører med halvtimesdrift frem for kvarterdrift.  

Det betyder, at Letbanen ikke stopper ved Hovmarken og Risskov Strandpark på de særlige myldretidsafgange, der trådte i kraft i august 2022.

Nødvendigt at aflyse afgange

Midttrafik.dk skriver trafiktjenesten:

“Kvarterdriften mellem Aarhus H og Hornslet i myldretiden har desværre gjort det svært at overholde Letbanens samlede køreplan ved forsinkelser.

Letbanestrækningen mod Hornslet er ensporet, hvilket medfører, at selv små forsinkelser spreder sig til flere afgange i løbet af kort tid. Det har derfor været nødvendigt at aflyse afgange for at genoprette køreplanen siden august 2022.”

Skal sikre mere luft i køreplanen

Passagererne har taget godt imod kvarterdriften og der er kommet flere til. Det er derfor vigtigt for Aarhus Letbane og Midttrafik, at passagererne oplever en stabil drift uden forsinkelser og aflysninger.

Ændringen fra kvarterdrift til halvtimesdrift ved Hovmarken og Risskov Strandpark vil give mere luft i Letbanens køreplan på L1 og sikre mere robuste køretider.

Hovmarken og Risskov Strandpark er de to letbanestop, hvor færrest passagerer stiger på. I gennemsnit stiger der cirka 40 passagerer på i Hovmarken i myldretiden morgen og eftermiddag. V

ed Risskov Strandpark er tallet cirka 70 passagerer. Til sammenligning rejser der i gennemsnit cirka 3777 passagerer på L1 mellem Aarhus H og Hornslet.

Letbanen vil fortsat køre to gange i timen til og fra Hovmarken og Risskov Strandpark. Derudover har passagererne følgende alternativer:

Hovmarken: Bybuslinje 18, L1 fra Lystrup og L2 fra Lystrup. Risskov Strandpark kan tage bybuslinje 12 og L1 fra Vestre Strandallé.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også