ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Letz Sushi – anstændigt, men på ingen måde billigt

Af Annoncør

Den københavnske sushikæde, Letz Sushi, kom til Aarhus sidst i 2016. Hele tre butikker startede de op. Umiddelbart en sjat. Jeg tænkte dengang, at Aarhus havde en del sushirestauranter og sushi-takeaways i forvejen. Men jeg var spændt på, om Letz formåede at tilføre sushi-scenen noget nyt. Forventningerne var store. Sushi er en minimalistisk spise, men også kompliceret selvom det ser legende let ud at lave. Det tager mindst fem år at blive en middelmådig sushikok.

 

Stort udvalg med struktur

Jeg hader, når der er rod på et menukort. Et menukort skal være enkelt, og man skal kunne læse, hvad man bestiller. Det kan man hos Letz Sushi. Ros for det. Kortet er langt, meget langt. Sushi-menukort har det med at vokse sig store. Men når det er sagt, så er det fint, at der er noget at vælge mellem.

Letz Sushi - anstændigt, men på ingen måde billigt

Rødt kød som sushi

Månedens sushi var med roastbeef. 100 kroner for 8 stykker. Nu er Letz Sushi ikke en kødrestaurant, Det kunne også smages. Dog en sjov og anderledes sushi-servering. Kødet var mørt. Det så egentlig ikke særlig lækkert ud. Der var ingen stegeskorpe på. Om det var hjemmelavet, var jeg i tvivl om. Men det smagte nu okay, selvom jeg til enhver tid foretrækker fisk i min sushi. Risene var gode, ikke løse eller klistrede. Perfekt var dommen her.  

Letz Sushi - anstændigt, men på ingen måde billigt

Veltilberedt sushi

Nu til fisken. Vi bestilte en Letz 2 Deluxe til 285 kroner. En omgang til to personer. Det holdte også stik. Der var 8 Rainbow Roll, 5 spicy laks, 5 California roll og 6 nigiri. I alt 24 stykker. Der var ikke sparet på fisken i rullerne. God stil ikke at være nærige her. Fisken var frisk, og den smagte godt, men der var ikke noget nyt i det. Det Spicy laks var ikke særlig spicy, men det er jo smag og behag.

Letz Sushi - anstændigt, men på ingen måde billigt

Dernæst stod den på Mr. Otoko “stærk”, 17 stykker til 180 kroner. 8 skiver “112 roll”, 5 spicy tun og 4 stykker tun nigiri. De 8 stykker 112 rolls var med tun, avocado, agurk, chili, svag wasabicreme og toppet med avocado og chiliflager. Der var lidt styrke i den her omgang, mest fra chiliflagerne. Til prisen var der value for money her.

Letz Sushi

Mikroskopisk lidt wasabi

En lille klump wasabi til sushi for 600 kroner er ikke meget. Tværtimod pinlig lidt. Det må være en fejl, som ikke må ske. Hvis man påstår, man laver noget af det bedste sushi i Aarhus, så burde der også være styr på, hvor meget wasabi, soya mv. som skal med til maden. Ekstra dip koster 12 kroner. Vi bestilte tre. 36 kroners for tilbehør. Ikke just et slagtilbud, med sådan er prisstrukturen. Sådan er det.

Letz Sushi - anstændigt, men på ingen måde billigt

Spis sushi med fingrene

Der var godt med pinde med til maden. Men rigtig sushi skal spises med fingrene, har mine japanske kolleger lært mig. Det er langt mere maskulint, hvilket er grund nok, selvom jeg elsker at spise med pinde. Nogle af stykkerne var så store, at det var nemmest at spise dem fingrene, med mindre du er superbruger med pindene.

Letz Sushi - anstændigt, men på ingen måde billigt

Trafikhelvede i det meste af Aarhus

Takeaway er hot. Især god takeaway er i høj kurs. Men det der med at hente den selv er no go i min verden. Hvis ikke man kan få bragt sin mad, så går en stor del af idéen væk. At bruge mellem 30 og 40 minutter på at hente sin takeaway er ufedt. Just-Eat stod for leveringen. Den kom til tiden. Endda 10 minutter før aftalt. Prisen var 69 kroner. Svinebilligt i forhold til, hvor meget vi havde sparet i tid og kø gennem Aarhus. I øvrigt er Just Eat blevet ufattelig gode til at overholde tiden.

Vores mening

Med tre butikker i Aarhus vil Letz Sushi tydeligvis ind på det aarhusianske marked. Det kan de også. Deres sushi er god. Uden tvivl. Den var frisk og indbydende. Roastbeefen floppede, men fisken tog kegler. Prisen var i overkanten. Måske var den ikke blevet justeret til provinsen? Det var lidt sjusk med wasabien. Det må ikke ske. Leveringen var præcis. Alt i alt en positiv oplevelse. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi skal have sushi fra Letz Sushi. Forventningerne, da de meldte deres ankomst, var store. Og ja, der er plads til forbedringer, især til prisen kan man forvente mere, end tilfældet var. Vi har senere fået at vide, at Letz Sushi havde en af deres mest travle dage i Aarhus. Om det er formildende omstændighed, ved jeg ikke, men det er i hvert fald noteret her.

 

Letz Sushi

Åboulevarden 55
8000 Aarhus C

 

Bestil mad fra Letz Sushi her:

Del artikel