Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

Af Freja Dumont

Restaurant Bouillon har været talk of town, siden det blev kendt, at det populære københavnerkoncept kommer til Aarhus.

Nu er den franske bistro endelig åbnet, og 12.500 personer havde allerede booket bord inden åbningen.

Spisestedet efter parisisk forbillede arbejder ud fra grundidéen: “Stor oplevelse, lille regning”.

Og lad os starte med netop regningen.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

For da vi modtog regningen efter halvanden time, som en seating på Bouillon varer, lød den på 888 kroner. For tre personer vel at mærke.

Vi fik både serveret forret, hovedret og dessert af en høflig tjener i uniform, og i ballonglassene på den hvide dug, blev der skænket en liter (!) Pinot Noir og en mindre karaffel med rosé.

296 kroner per næse for en tre-retters menu med rigelige drikkevarer må siges at være en virkelig skarp pris.

Hvilket leder til næste spørgsmål – for kan man overhovedet få en god spiseoplevelse for den slags penge?

Det satte vi os for at finde ud af.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

Less is more

En bouillon er en særlig type restauration, der opstod omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt de rigeste.

De seneste par år er fænomenet igen virkelig genvundet fodfæste på den parisiske madscene, og nu har Aarhus altså også fået sit første spisested af slagsen.

Menuen hos Restaurant Bouillon byder på klassiske kendinge fra det franske køkken:

Rørt tatar, løgsuppe, andeconfit, steak frites, franske oste og klassiske desserter som chokolademousse og creme brulé.

Prislejet for forretter er 19-47 kr., for hovedretter 85-120 kr. og for desserter 28-39 kr. En lille karaffel med franske druer koster 49-54 kr.

Første plus i bogen blev allerede sat, inden vi havde nået at bestille mad. For brødet, som prompte blev sat på vores bord, var hjemmebagt med en luftig krumme og let elastisk tekstur.

En lille ting som betyder meget for helhedsoplevelsen.

Det hjemmebagte brød blev akkompagneret af forretterne: Rosérejer med aioli, cremet rillette af bagt og varmrøget laks og en avocado med rejer.

Hos Bouillon gælder ‘less is more’, og de simple serveringer overrasker ikke just – men de skuffer heller ikke smagsmæssigt.

Pil selv-rejerne var tykke og saftige, avocadoen perfekt moden og lakserilletten lækker cremet.

Med en pris på 129 kr. for tre forretter kan man næsten ikke forlange mere.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

Fra billigste til dyreste hovedret på menuen

Den dyreste ret på menuen er ‘steak frites med kryddersmør à la maître d’hôtel.

Og med ‘dyreste ret’ in mente, er vi stadig i et yderst fair prisleje.

For 124 kr. får du nemlig en stor bøf, rosastegt og med god smag.

Vi blev ikke spurgt til, hvordan bøffen skulle steges – og det hænger nok sammen med, at der skal køres mange retter igennem, og derfor er der ikke tid til individuelle ønsker.

Selvfølgelig er det ikke en bøf på MASH-niveau – men det er heller ikke intentionen.

Pommes fritterne var lige i skabet – gyldne, sprøde og varme – og med ketchup og mayo til uden beregning.

Havde der været en lille bearnaisesauce on the side, havde vi været tæt på topkarakter taget prisen i betragtning.

Du kan ikke tale om franske bistroklassikere uden også at sige tatar.

Og hos Bouillon kan du både få den populære servering til for- og hovedret.

Vi fik en stor portion finthakket tatar rørt med sennep, capers, cornichoner og hvidløg til 98 kr. Den krævede en smule ekstra salt, men herefter var der ikke en finger at sætte på smagen.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

Den billigste hovedret er tortellini med ærter og asparges til 85 kr.

Smagen fejlede som sådan intet, men vi sad lidt med følelsen af, at vi kunne lave det ligeså godt hjemme.

Men så igen – til den pris kan det næsten ikke betale sig at handle ind og kokkerere.

Desserternes land

Det franske køkken kan noget helt specielt, når det kommer til desserter.

Creme brulée kommer man ikke uden om – og hands down, vi elskede Bouillons bud på desserten.

For 30 kr. fik vi en fløjlsblød vaniljecreme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe, som ganske enkelt er uimodståeligt, når det er lavet ordentligt – og det var tilfældet her.

Til chokoladeelskerne byder dessertkortet på chokoladefondant med blødende hjerte og en créme anglaise til 39 kr. Simpelt og dog så lækkert.

Desserten ‘crumble med rabarber’ til 32 kr. så umiddelbart lidt kedelig og tør ud.

Men her skal man ikke skue hunden på hårene. For da vi tog en bid, fik vi en intens smag af frisk rabarber, der med den søde crumble og syrlige creme fraiche, var en rigtig god lille dessert.

Ærligt – vi kunne godt finde på at tage forbi Bouillon kun for desserterne. Sidde ude foran restauranten i en solstråle med en cappuccino til, der koster 24 kr.

Lever det op til hypen?: Vi har besøgt nyåbnede Bouillon

Koncept der er kommet for at blive

Da vi havde spist os igennem de franske livretter, sad vi med fornemmelsen af, at vi virkelig havde fået noget for pengene.

De elegante rammer indrettet i parisisk bistrostil med flettede caféstole, hvide duge på bordene, tjenere i matchende skjorter og Edith Piaf i højtalerne medvirkede til, at vi gik fra stedet en restaurantoplevelse rigere.

Det er klart, at der skal køres nogle gæster igennem på en dag, for at priserne kan holdes på det lave niveau. Derfor sidder man heller ikke længe over hver ret.

Men tempoet lod sig heldigvis ikke mærke på tjenerne, som var afslappede og venlige. Samtidig var der ingen lange ventetider på maden, som var rart.

På Bouillon kan de fleste være med på trods af rentestigninger, inflation og SU – og vi tror på, at steder som Bouillon er kommet for at blive.

For efterspørgslen er der tydeligvis, hvis man formår at køre et klart og stramt koncept, som det er tilfældet på stedet.

Da vi var forbi en almindelig onsdag aften var der stuvende fyldt med tilsyneladende glade og tilfredse gæster.

Glade og tilfredse var vi også da vi gik – og vi kommer med garanti tilbage igen inden for den nærmeste fremtid.

Der er service fra kl. 11.30 til 22.00 alle ugens dage, og du kan booke bord lige her

Del artikel

Andre læser også