Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lige nu: Pluk selv øko-ærter – 100 kroner for 4,5 kilo

Af Jan L. Pedersen

Klima er in, økologi har været det i årevis, og nu kommer en helt ny pluk selv-mark til Aarhus. Pluk selv finder du ved Lisbjerg Buen 11, 8200 Aarhus N.  Der blot er 500 meter fra Letbanen L2 mod Lisbjergskolen. Her finder du et skilt hvor der står, Plukselv-Aarhus. Sæsonen åbnede op for en uge siden, og er drevet af det økologiske landbrug Hegnsholt Friland.

 

Det lille økologiske landbrug, Hegnsholt Friland, er stedet hvor kunderne selv kan plukke jordbær, ærter og grave kartofler i år. Derudover det eneste sted nær Århus hvor man kan købe Angus-kødkvæg, dog efter aftale. De er af den bedste kvalitet, og priserne er sympatiske.

 

Kort sæson

Og det gælder om at holde sig til: Sæsonen er kort og efterspørgslen stor. Alene ærte-sæsonen varer kun få uger, og det er lige nu.

 

Stedet er den eneste økologiske pluk selv-mark i Aarhus og omegn og drives af de unge landmænd Hans Christian og Jørgen. De er begge to er unge landmænd i trediverne med lange uddannelser bag sig. Hans Christian skal i gang med en PHD efter sommerferien.

 

Der er ingen entré, så prisen udregnes alene på, hvor meget man plukker; 25 kr. for en bakke på 600 gram – eller 100 kroner for en hel spand på 4,5 kilo.

Lige nu: Pluk selv øko-ærter - 100 kroner for 4,5 kilo

Kartoflerne, som jo er nyopgravede fra Hegnsholt Friland, koster 35 kroner, og det er for minimum 1,5 kilo. Du kan købe kartoflerne ude ved Plukselv, altså dem som er opgravede fra Hegnsholt.

Plukselv-Aarhus lukker allerede ned igen den 22. juli, så det er nu hvis man skal nå det.

 

Bæredygtigt og økologisk

Frilandsprojektet er ikke bare økologisk, men også bæredygtigt. Overskydende jordbær går til produktion af frugtstænger uden tilsætningsstoffer, og de kartofler, som ikke bliver spist af gæsterne, bliver fodret til stedets eget Angus-kvæg.

Lige nu: Pluk selv øko-ærter - 100 kroner for 4,5 kilo

Overskydende ærter afleveres til madspild-aktører som WeFood Aarhus, som sælger dem videre yderst billigt, så de på den måde undgår madspild.  

Lige nu: Pluk selv øko-ærter - 100 kroner for 4,5 kilo

 

Plukselv Aarhus

Lisbjerg Buen 11

8200 Aarhus N

Åbningstider: 08-20 alle dage

Facebook: 

Instagram: 

 

 

Del artikel

Andre læser også