Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fejrer 10 års fødselsdag: Livreddere giver kage på Den Permanente

Af Jonathan Sten Drivsholm
Stranden ved Den Permanente.
Stranden ved Den Permanente.

Når livreddertårnene på Den Permanente og Saksild Strand åbner 24. juni, er det en helt speciel dag.

Fredag er det nemlig 10 år siden, at TrygFonden Kystlivrednings velkendte rød-hvide livreddertårn blev indviet på de to strande.

Og det skal selvfølgelig fejres. Derfor byder livredderne i dagens anledning på fødselsdagskage til strandgæsterne fra kl. 10.

DMI lover i skrivende stund 22 grader og høj sol, så det er helt oplagt med en strandtur på fredag.

Over de næste otte uger vil livredderne holde øje med strandgæsterne hver dag fra kl. 10-18. Sådan har det været de seneste 10 år, og TrygFonden Kystlivredning har været glade for at passe på badegæsterne igennem årene.

“I den tid, vi har haft livreddere på Saksild Strand og Den Permanente, har vi haft et rigtig godt samarbejde med kommunerne om livredderordningen, og jeg ved, at vores specialuddannede kystlivreddere har haft mange gode dage på strandene med de lokale badegæster og turisterne.

Det har været en stor fornøjelse at være med til at gøre strandturen tryg for både børn og voksne,” siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Håber på godt vejr

Ifølge René Højer er livredderne i god form efter at have trænet intensivt de seneste måneder.

“Vi håber, at vejret er med os i år, så alle, der holder ferie herhjemme, og turisterne får de bedste muligheder for at nyde de dejlige badestrande, vi har i Danmark.

Livredderne har trænet hele foråret, så de er i topform og glæder sig til at møde badegæsterne og skabe vandglæde i trygge rammer.

Man er altid velkommen til at komme forbi livreddertårnet og hilse på livredderne. De fortæller gerne om badeforholdene på stranden, og hvad man skal være særlig opmærksom på, og hvis man har skåret sig på en sten eller blevet brændt af en brandmand, så finder livredderne naturligvis førstehjælpskassen frem og hjælper,” fortæller han.

Fejrer 10 års fødselsdag: Livreddere giver kage på Den Permanente
Livreddertårn. Foto: TrygFonden Kystlivredning

Håbet er samtidig, at livreddernes tilstedeværelse på strandene kan inspirere til, at strandgæsterne lærer at færdes trygt i og ved vandet.

Se efter rød-gule flag

I 2021 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 68.365 indsatser, hvoraf de 24 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

De 5 baderåd:
1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne

TrygFonden Kystlivredning anbefaler at vælge en strand med livreddere, så der er nogen til at gribe ind i nødsituationer.

“Når der er livreddere til stede på stranden, giver det ekstra tryghed. Derfor anbefaler vi altid, at man bader, hvor der er livreddere, og sørger for at holde sig inden for den zone, hvor livredderne holder særligt øje,” forklarer Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Zonen, hvor der er livreddere, er markeret med rød-gule flag i vandkanten, og her har livredderne tjekket, at der ikke fx er revlehuller eller andre forhold, der kan gøre badeturen utryg.

Du kan se, hvor TrygFondens kystlivreddere bemander tårnene her

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er til stede på 35 strande og havnebade hver dag kl. 10-18 fra 24. juni og til 17. august. Havnebadet på Aarhus Ø er dog åbent til og med 4. september.

Hvad: Livreddertårn fylder 10 år
Hvor: Den Permanente og Saksild Strand
Hvornår: Fredag d. 24. juni fra kl. 10.00

Del artikel

Andre læser også