ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lokale ildsjæle strikker nissehuer: Skal skabe juleglæde til udsatte børnefamilier

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Mødrehjælpen.
Foto: Mødrehjælpen.

Hos Mødrehjælpen i Aarhus er lokale ildsjæle klar med julehjælp. For julen er børnenes fest.

Men for børn, der lever under trange kår, minder juletiden dem om alt det, de ikke har. Julehjælp er afgørende for, at også de børn kan få en hyggelig jul med gaver og julemad.

Hos Mødrehjælpen i Aarhus har flittige, frivillige ildsjæle haft gang i garn og strikkepinde.

Resultatet er de fineste farverige nissehuer, som kan købes i Mødrehjælpens butik på Tordenskjoldsgade 27 på Trøjborg. Salget går til at sikre, at alle byens børn kan få en god jul.

Sidste år modtog 9458 af landets fattigste børn julehjælp fra Mødrehjælpen.

”I vores by er der børnefamilier, hvor livet er så svært, og pengene så små, at de ikke kan gøre bare et minimum af det som andre tager for givet.

Julehjælp er derfor den håndsrækning, som gør, at børnene, ligesom deres kammerater, kan få en gave d. 24. december,” siger Jytte Nielsen, der er ’Uldmor’ i Mødrehjælpens butik på Tordenskjoldsgade, i en pressemeddelelse.

Lokale ildsjæle strikker nissehuer: Skal skabe juleglæde til udsatte børnefamilier
Foto: Mødrehjælpen.

Et landsdækkende fællesskab i den gode sags tjeneste 

Mødrehjælpen driver kvalitetsgenbrugsbutikker med børnetøj, sko og legetøj til børn. Butikkerne drives af frivillige, og al overskud går til at hjælpe lokale børnefamilier.

Der er altid stor efterspørgsel på butikkernes hjemmestrikkede- og hæklede designs, og derfor er strikkefællesskabet nu også blevet et online fællesskab, hvor man kan mødes på tværs af landet.

Her udveksler frivillige strikkere og hæklere fra hele landet opskrifter og inspirerer hinanden med billeder af deres smukke unika håndværk til børn, som de gavmildt donerer til den lokale Mødrehjælpsbutik.

Og fællesskabet er en kæmpe succes – specielt her op til jul, hvor de kreative ildsjæle strikker og hækler nissehuer for at hjælpe byens udsatte børn til at få en dejlig jul. Salg af to nissehuer svarer til én julegave.

Genbrugsgaver, der gavner

Her i december er Mødrehjælpens fine, unika julehuer oplagte som kalender- eller adventsgaver til familiens børn.

Butikken på Tordenskjoldsgade gør dog opmærksom på, at skulle der blive udsolgt af nissehuer, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper byens udsatte børn og familier.

På landsplan er der indleveret 5000 nissehuer. Salget af nissehuerne rækker til julegaver for tusindvis af landets fattigste børn.

Der er brugt mere end 25.000 frivillige timer på at strikke de mange nissehuer og 1.000.000 meter garn.

Om Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og sårbare børnefamilier.

Mødrehjælpen har 41 lokalforeninger rundt om i Danmark, som driver butikker til glæde for alle samt aktiviteter for børnefamilier, der er ramt af livet.

Det hele gøres af Mødrehjælpens engagerede frivillige, der står klar hver dag året rundt for at gøre en forskel.

Del artikel