ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Middelhavsstemning på havnefronten: KP5 bliver til LULA

Af Freja Dumont
Processed with VSCO with g4 preset
Processed with VSCO with g4 preset

Du kender måske allerede til brasseriet KP5, som ligger på havnefronten med byens – måske – bedste udsigt over Risskov og den gamle lystbådehavn.

Snart er det slut med KP5. Men du behøver ikke frygte for, at du har siddet på den store, solbeskinnede terrasse og nydt udsigten til vand og skov for sidste gang.

For KP5 bliver nemlig per den 25. februar til LULA.

Et helt nyt koncept som kommer til at byde på små deleretter fra Middelhavskøkkenet, god vin, farverige cocktails og  varm sydlandsk stemning.

Middelhavsstemning på havnefronten: KP5 bliver til LULA

”Målet med LULS er at skabe et sted, som både er en restaurant, men samtidig også indbyder til, at man bliver hængende ud på de senere nattetimer og skåler i kølig sangria.

Derfor kommer vi ofte til at have besøg af en DJ og musikken bliver nok også lidt højere på LULA, end man er vant til på andre restauranter,” siger René Vinding.

Erfarne restauratører står bag

René Vinding og hans partner Martin Tønnesen ejer sammen VinDanmark, Hantwerk og nu snart tidligere KP5.

I forbindelse med etableringen af det nye koncept LULA har makkerparret teamet op med en anden veletableret duo i Aarhus’ restaurationsbranche nemlig Mads Poulsen og Christian Castenskiold, som bl.a. står bag steder som Pica Pica, Kolo, Mas Vino, Spiselauget m.fl.

”Vi har alle været i branchen i mange år, og har lært hinanden at kende herigennem. Pludselig opstod der en mulighed for at starte noget op sammen, og vi var alle enige om, at  vi gerne ville skabe et festligt og farverigt sted her på havnefronten,” siger Mads Poulsen.

Middelhavsstemning på havnefronten: KP5 bliver til LULA

Smagen af sol og sommer

Når man fra den 25. februar kan besøge LULA – som på portugisisk betyder blæksprutte – vil man blive mødt af et farvespil af gule og turkise nuancer, høje barborde, blækspruttearme på væggene og farvede stearinlys.

Maden bliver let og delevenlig og kommer til alt bestå af alt fra grillet hummer og calamari til friske salater, grillede Padron og spanske skinker. Alt sammen i små portionsanretninger, så man kan prøve en masse forskelligt.

Derudover kommer der også til at være fokus på både konventionel, økologisk og biodynamisk vin samt cocktails, som også kan fås som kander.

”Vi går efter den afslappede ”strandbar-feeling” på LULA. Du kan med andre ord sagtens droppe ind for at få et glas rosé og en let anretning efter en tur på stranden eller bådehavnen. Men man kan selvfølgelig også komme her for en helaften med både mad, vin og cocktails,” siger Mads Poulsen.

Udendørsarealet foran LULA udvides også, så der fremadrettet kan sidde op til 200 mennesker med pladser helt ned til kajkanten.

Og på stedets nuværende udendørs terrasse kommer der en kæmpe markise, så man også kan sidde udendørs og hygge sig på de mindre solrige dage.

LULA kommer som en start til at holde åbent fra onsdag til søndag. Læs mere på LULAs hjemmeside her.

Hvad: LULA åbner den 25. februar
Hvor: Kystpromenaden 5

Del artikel