ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Luxembourg: Kokkelandsholdet henter guldmedalje

Af Line Ingwar Karlsen

Det var ikke kun Cateringlandsholdet, der hentede guldmedaljer til Danmark i går ved VM for Kokkelandshold i Luxembourg. Her til formiddag er det blevet offentliggjort, at også Kokkelandsholdet (senior) har hentet guld.

 

Det var ikke blot Cateringlandsholdet, der hentede guldmedaljer til Danmark i går ved VM for Kokkelandshold i Luxembourg. Her til formiddag er det blevet offentliggjort, at også at Kokkelandsholdet(senior) har hentet guld. Det er tæt på et ren jysk hold, da langt de fleste på kokkelandsholdet kommer fra Jylland.

Det er sket i varmt køkken – hvor man serverede en tre retters menu for 110 gæster.  Det føles fedt. Der er selvfølgelig altid nogle småfejl. Vi havde en god mavefornemmelse, da vi tog hjem i går, og den blev så forløst i dag, siger holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen.

 

Holdet hentede dermed de guldmedaljer, man havde har arbejdet på de seneste to år. Man kan godt mærke, at sejren giver et enormt boost til holdet i forhold til, hvis det havde været en sølv- eller bronzemedalje, lyder det fra Nicolas Min Jørgensen.

Guldmedaljen i varmt køkken betyder ikke, at senior-landsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

 

Her er Kokkelandsholdets (senior) – vindermenuen:

Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar

Luxembourg: Kokkelandsholdet henter guldmedalje

Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og Portvins Jus

Luxembourg: Kokkelandsholdet henter guldmedalje

Dessert: 
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æble terrin 
Youghurt is og mandel nougatine

Luxembourg: Kokkelandsholdet henter guldmedalje

 

Kokkelandsholdet(senior) ved VM 2018 er:

Holdkaptajn, Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus) – tidligere Substans
Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)
Martin Sørensen (Hounö, Randers)
Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)
Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)
Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)
Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)
Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)
Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)
Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)
Frederik Pedersen (Hotel Danica i Horsens)

Del artikel