Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lysfest: Internationalt anerkendt udstilling kommer til Aarhus

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

Sidste år var indvielsesåret for Aarhus Festuges Lysfest.

Som følge af den overvældende modtagelse vender lyset nu igen tilbage til byen med bidrag fra ind- og udland.

Havfruerne har fundet vej til et af Spejlbassinerne ved indgangen til Pier 2 på den smukkeste sommerdag i mange år. Man fristes næsten til at tro, at de mytiske væsener med deres farverige og yndefulde haler er levende og en del af livet.

Over åen hænger nogle af de største lysende karper i mands minde. De skaber nyt liv omkring åen, men selvom de forskellige havvæsner ser ud til at høre hjemme sammen med det strømmende vand, er det hele en illusion, der er nemlig tale om internationalt anerkendte lysværker.

Lysfest: Internationalt anerkendt udstilling kommer til Aarhus

Gå på opdagelse i hele byen

Livet i og omkring vandet udgør blot et lille udsnit af alt det, som præger byen i forbindelse med Festugens Lysfest.

“Lys kan noget ganske unikt. Det så vi også sidste år, hvor lysskulpturerne indbød aarhusianerne til igen at gå på opdagelse i deres by,” siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Hun glæder sig over, at Aarhus Festuge igen har muligheden for at præsentere værker fra såvel danske som internationale lyskunstnere.

“Vi er glade for endnu engang at kunne invitere aarhusianerne til at gå på opdagelse i byen. Lysfesten handler bl.a. som resten af Festugen, om at udfordre forståelsen af, hvordan ting hænger sammen,” siger Rikke Øxner.

Lysfest: Internationalt anerkendt udstilling kommer til Aarhus
Bispetorv, Aarhus, 28. maj 2022

Både internationale og hjemlige navne står bag

Aarhus Festuges direktør opfordrer alle aarhusianerne uanset alder til at gå på opdagelse.

“Vi er sikre på, at lyset og de interessante installationer kommer til at fascinere store som små. Igen i år har Festugen formået at trække store internationale lyskunstnere og deres værker til byen.

Jeg er stolt over, at vi giver en platform til såvel etablerede internationale navne som hjemlige, også nye, kunstnere,” siger hun og fortæller videre, at hun håber, at aarhusianerne især vil lægge vejen forbi Bispetorvet og bidrage til et ganske særlig.

Festugen har i år været meget heldige, at kunne byde velkommen til de spanske lysdesignere luzinterruptus og deres værk On Blank Pages, som er en lysinstallation, der ikke bare er dragende og smuk, men hvor Festugens gæster kan få lov til at skrive deres tanker ned på de papirsider, der sammen udgør den seks meter høje lysskulptur.

“Vi håber, at århusianerne vil være med til at nedfælde deres tanker, som madrilenerne gjorde det, da lysværket for første gang blev opført i Spanien i 2021,” afslutter Rikke Øxner.

Lysfest: Internationalt anerkendt udstilling kommer til Aarhus

Lysfesten er støttet af Aarhus Kommune Børn og Unge, Salling Fondene, Aarhuus Stiftstidende Fond, CAC Fonden, Knud Højgaards Fond foruden en særlig tak til Copenhagen Light Festival.

Begivenheden kan opleves i løbet af Festugen på forskellige steder i Midtbyen.

Yderligere information om Lysfesten findes i programmet på aarhusfestuge.dk, hvor der også løbende opdateres med værker og placeringerne rundt i byen.

Hvad: Lysfest
Hvornår: Under Aarhus Festuge fra den 26. august til 4. september
Hvor: Forskellige steder i Aarhus Midtby

Del artikel

Andre læser også