Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mackie’s er andet end pizza – nu med Philly Cheesesteak

Af Freja Dumont

En at de restauranter, som mere eller mindre har kultstatus i Aarhus er Mackie’s. Stedet lever i bedste velgående. Den er et institution, som Casablanca, Varna og Lecoq er. Efter den nye generation Lee kom til roret i 2015, er der sket få ændringer på menukortet. Hvorfor ændre på noget, der fungerer? Men en Lee pizza nummer 33 – til ære for stifteren af Mackie’s, Mickey Lee, har dog fundet vej til menuen. Og nu har en klassiker fra Philadelphia sneget sig ind på det store menukort. Philly Cheesesteak er navnet.

 

Osten er ufattelig vigtig

Byens første autentiske Philly Cheesesteak findes altså nu på Mackie’s. Hvor ellers fristes man til at sige. Ejerne af Mackie’s har været i Philadelphia for at “stjæle” deres bedste opskrift på den ikoniske sandwich. Den var dog ikke sådan lige til at stjæle med hjem. Provolone osten var nemlig umulig at støve op i Danmark. En butik i London og en i Amsterdam skulle sælge den, men den var konstant udsolgt. Så holdet på Mackie’s måtte selv i gang med sammensætningen af osten. De har valgt en let krydret udgave og er sluppet ret godt fra det.

Philly Cheesesteak på Mackie’s -Mackie’s er andet end pizza - nu med Philly Cheesesteak-Aarhus Update

En rigtig herreret til øl og fodbold

Efter anbefaling bestilte vi en Philly Cheesesteak til deling. Det var vi glade for, da vi så størrelsen. En stor, rettere sagt meget stor sandwich, kom på bordet. Der var ikke sparet på kødet. Grøntsager var der ikke mange af. Dem kan man selv tilsætte, hvis det er et ønske. Det var det ikke her. Den er lavet til herrerne og dermed uden grøntsager. Vi drak selvfølgelig en Budweiser til.

Lidt øl på Mackie’s -Mackie’s er andet end pizza - nu med Philly Cheesesteak-Aarhus Update

Philly Cheesesteak med Mackie`s´ lokale råvarer og twist

På Mackie’s bliver Philly Cheesesteak serveret med steak, champignon, grillede peberfrugt, cheese whiz, pepperoni og hjemmelavet salsa. Den kom i et blødt, helt lyst brød, der dannede den perfekte ramme omkring fyldet. Nærmest et stort hotdog brød. Kødet var mørt oksefilet. Det var flot stegt. Ingen overstegning her, og kødet var tilmed rødt. Kødsmagen var eminent og pepperonien, der på Mackie’s er med paprika, hvidløg og en anelse chili, gav sandwichen et skønt bid. Men det var osten, der samlede den og satte prikken over i´et. Dertil blev serveret sprøde, tynde pommes frites med dyppelse. Det hele kostede 115 kroner. En utrolig god pris og der er mad nok til to personer. På sigt er det planen, at Philly Cheesesteak kan købes som takeaway. Mad der lige kan spises på vejen.

Philadelphia tema

Tilfældet ville, at Sander Lee dagen efter han satte Philly Cheesesteak på menuen fik muligheden for at købe boksedragten, der er brugt i filmen Rocky 3. Endda signeret af Sylvester Stallone, der jo er fra Philadelphia. Et tegn måske? Sander Lee er i hvert fald spændt på, hvordan folk tager imod hans første større ændring på Mackie’s.  

Lidt gæster på Mackie’s -Mackie’s er andet end pizza - nu med Philly Cheesesteak-Aarhus Update

En anbefaling herfra

Stille og roligt fornyer Mackie’s sig, og med Philly Cheesesteak holder de stilen med meget fyld, god smag og det amerikanske koncept. I Philadelphia skulle Philly Cheesesteak efter sigende være den primære turistattraktion. Om den får samme succes her er nok tvivlsomt, men vi var begejstrede for den nye ret på menukortet. Ingen tvivl om, at den bliver et hit. Stor smag, hvor der er tænkt over, hvordan sammensætningen skal være samt veltilberedte råvare. Og så er Mackie’s jo bare en oplevelse i sig selv med god underholdning på væggene. En stor anbefaling herfra.

 

Mackie`s

Sankt Clemens Torv 9
8000 Aarhus C
Telefon +45  86 12 36 61

Website: