ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mackie’s Pizza – et stykke aarhushistorie

Af Freja Dumont

Et sted, som ligger højt på kultskalaen i Aarhus, er Mackie’s Pizza. Her er tale om fast inventar på listen over steder, som er en fast bestanddel af Aarhus. Et sted, som man bør kende. Indretningen er helt sin egen, og uden for kategori. Et helt liv hænger på væggene og i loftet. Udsmykningen er spændende og så interessant, at man nærmest glemmer, at man kommer for at spise.

lidt-af-hvert-hos-mackies-pizza

Menukortet ligger klar

Vi kom forbi til frokost og henvendte os i baren. Den smilende betjening lod os frit vælge bord. Menukortene ligger altid klar på bordene. Udvalget er stort. Vi valgte en frokost pizza nummer 33 Mr. Lee, Mexican Cheeseburger nummer 85 og Mexican Steak Wrap nummer 100 til. Til at slukke tørsten, blev der serveret to iskolde fadøl til 49 kroner stykket.

menukortet-hos-mackies-pizza

Pizzaer med meget fyld

Pizzaerne er nok det, Mackie´s er mest kendt for. Bundene laver de ikke selv, men sjovt nok, så har det altid været fyldet, som har været det væsentlige på Mackie’s. Pizzaerne er ikke som de italienske. Så er det sagt. Sådan er det stadigvæk. Vi nappede en Mr. Lee nummer 33. Mest for at ære grundlæggeren af Mackie’s, Mikey Lee. 70 kroner kostede den til frokost. Den var med masser af kød og ost. Godt krydret, og velsmagende. Kødet tog alt opmærksomheden, så bunden var mere eller mindre ligegyldig. Hvorfor de køber dem færdige er mig en gåde. Du bliver mæt for 70 kroner. På Mackie’s spiser du pizzaerne med fingrene. Sådan er det. Det er blot en vanesag.

mr-lee-nummer-33-mackies-pizza

Wrappen var bedst

En tallerken med to store, Mexicansk Steak Wrap blev serveret. De var godt fyldte. Ikke sparet på noget. Cheddar, champignon, peberfrugt, løg, tomater, agurk, majs, chili, salat, avocado og tzatziki var indholdet. De var rygende varme. Kødet var rødt og mørt. Ikke hver dag man ser det i en wrap, så tak for det. Chilien skinnede igennem, hvilket vi også havde forventet i denne mexicanske wrap. Prisen var 95 kroner. Helt i orden for en velsmagende wrap med friske grøntsager, flot kød og meget smag. Det var dagens bedste.

mexicansk-steak-wrap-hos-mackies-pizza

Cheeseburger uden meget ost

Burgeren var en Mexican Cheeseburger. Nu er cheeseburger jo ikke en fast defineret størrelse, men der var ikke meget ost i. Derimod var der meget avocado i. Både hele stykker og som guacomole. Bollen var krydret med rosmarin og smagte ganske fint. Bøffen var ikke skamstegt, men heller ikke rosa, som vi havde foretrukket. Dog var den saftig. Salsaen var hot, og smagte forrygende godt. Alt i alt en anstændig burger. Fritter var der rigeligt af, også flere end forventet. Til 129 kroner fik vi stillet “frokost”sulten.

mexican-cheeseburger-hos-mackies-pizza

Droppede desserten

Betjeningen var venlig og sød, selvom hun i første omgang gik hen til et andet bord med vores mad. Den anden tjener, som var på arbejde, var mere opmærksom og serviceminded. Vi ville gerne have bestilt dessert og kaffe, men tjenerne havde for travlt, så efter 20 minutters ventetid droppede vi det, da arbejdet kaldte. Underligt nok, der ikke er mere fokus på mersalg, men vi napper kaffen og desserten en anden dag på Mackie’s. Mersalg, og opmærksomhed overfor gæsterne, kunne måske være et punkt til næste personalemøde.

indretningen-hos-mackies-pizza

Vores mening

Stemningen på Mackie´s er unik og helt sin egen. Den er værd at komme efter. En oplevelse af de store og altid hyggeligt. Drikkevarerne er, som vi ofte ser det. Maden svinger lidt i kvalitet, men fællesnævneren er, at de laver mad, som stort set alle kan lide. Generelt er det godt krydret og meget amerikansk inspireret. Priserne er sympatiske – især når man tager beliggenheden i betragtning. Vi betalte i alt 390 kroner for en pizza, en burger, en wrap og to store fadøl. En fair pris. Der er altid mange mennesker på Mackie’s, og du kan ikke bestille bord. Så derfor kan det ske, man går forgæves, men på den anden side set, kan man også droppe ind fra gaden. Sådan er det. Mackie´s er for alle. Unge som gamle. Det er bestemt et besøg værd.

rart-at-vide-hvad-klokken-er-mackies-pizza

Mackie’s Pizza – Cantina

Skt.Clemens Torv 9
8000 Aarhus
Telefon +45 86 12 36 61
Website: 

htr_1040x200_1016

Del artikel