Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mac’s Shawarma: Den gamle mester, Ebrahim fra Ryesgade, er tilbage efter 15 år

Af Line Ingwar Karlsen

For 22 år siden åbnede Mac’s Kebab i Ryesgade 5 som nabo til Chas E. Her kom rullen, kebabben, eller shawarmaen som en af de første til Aarhus. Det var Ebrahim, som startede forretningen, og gjorde den til en succes. Den blev efter snart 8 år solgt, og Ebrahim fandt noget andet at lave. Men efter snart 15 år, og et hav af opfordringer, så er Ebrahim vendt tilbage til shawarma-branchen. Ikke til Ryesgade, men tæt på. Sønder Allé 2 er den nye adresse på Mac’s Shawarma & Pita. Som navnet antyder, så er der også pita på menukortet den her gang.

 

Ebrahim mener det bedste kød kommer fra Østrig 

Kødet er flanksteak af ungt kvæg fra Østrig. Det er fra fritgående dyr. Kødet er omdrejningspunktet hos Ebrahim, eller fundamentet. Derfor har han valgt det østrigske kød. Han viser stolt sit kød frem og fortæller om det, og hvor dyrt det er i pris. Det danske kød er også godt,  men desværre er det østrigske det mest møre, fortæller Ebrahim. Derfor bruger han østrigsk kød. Han skærer selv kødet ud og marinerer sine spyd hver eneste dag.

Mac’s Shawarma: Den gamle mester, Ebrahim fra Ryesgade, er tilbage efter 15 år

Chili-blandingen er kult – og guld værd

Ebrahim har en passion for chili, og laver de to chiliolier, som gjorde Mac’s kendt for 22 år siden. Den ene er vel rettere en chilisauce. Ebrahim blander selv alle krydderierne, og der er i alt tre forskellige at vælge mellem. Det er et sandt mekka for chililovers. Ejeren gør meget ud af at fortælle, at den skal være stærk, men den brænder ikke. Den skal ikke brænde, men være en god og varm fornemmelse. På et tidspunkt blev Ebrahim tilbudt 100.000 kroner for opskriften på den hjemmelavede chilisauce. Han afslog.

Mac’s Shawarma: Den gamle mester, Ebrahim fra Ryesgade, er tilbage efter 15 år

Venligheden selv

Flere af de gamle stamkunder er vendt tilbage, da de fandt ud af, at det var Ebrahim, som var back in business. Han er ikke helt ung mere, men har en sjælden passion for det, han laver, og roser gerne de unge kollegaer, som gør det godt, herunder folkene på Royal Shawarma, som har vundet et hav af priser for den bedste shawarma i Aarhus.

 

Tilgangen til kunderne er venlig og smilende. Han snakker med alle, og spørger ind til, hvad de synes om maden. I det hele taget et dejligt, varmt menneske, som gerne vil passe sin forretning. Placeringen på Sønder Allé 2 – et stenkast fra Strøget, er dyr, og han er ikke god til markedsføring. Han åbnede i stilhed, og har ikke rigtig fået fortalt, hvad det er, han laver, og hvor meget han går op i smag og kvalitet. Det er jo ikke ligefrem skiltene på butikken, som trækker kunder til.

 

Prisen er relativ lav – men kun her i starten

Tilbuddet her i starten er 50 kroner for en rulle eller pita inklusiv en valgfri drik. Det er lavt, især når det hele er hjemmelavet. Dressingen er lavet på yoghurt og 2 forskellige slags cremefraiche. Brødet et ligeledes hjemmebagt.

 

Hvis du er til shawarma, pita eller forskellige typer chilisauce, så kig forbi Ebrahim i Sønder Allé. Det vil helt sikkert glæde ham.

Mac’s Shawarma: Den gamle mester, Ebrahim fra Ryesgade, er tilbage efter 15 år

Mac’s Shawarma & Pita

Sønder Allé 2
8000 Aarhus C
Åbningstider fra 11.00 til 20.00.

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien