MAD 2012 i Ridehuset – en autentisk oplevelse
At mad er et fokusområde i Aarhus, er ikke lige til at se, hvis man ikke lige ved det. Eller hvad? Jo, der sker skam noget på det gastronomiske område, stille og roligt. Efter succesen med Food Festivalen i Tangkroen, var der i weekenden et noget mindre marked i Ridehuset, men med mere fokus på økologi og de små producenter. Formålet var at afholde et marked med et både dybt og bredt udvalg af dansk kvalitetsfødevarer. Med andre ord var de fleste udstilleres produkter unikke. For en dels af udstillernes vedkommende kan deres produkter slet ikke købes i Aarhus og omegn, men vi blev henvist til at købe deres produkter på nettet. Det er heller ikke et større problem i dag, da emballagen er lavet til at sende fødevarer i.
Byens Spiseguide var i Ridehuset både lørdag og søndag. Der var en god stemning begge dage, og messen var meget velbesøgt. Duften af mad og var ikke til af undgå – med mindre du havde gasmaske på. Duften gjorde man helt automatisk blev sulten. Heldigvis var der mange smagsprøver, så det var faktisk muligt at spise jeg pænt mæt i det mange små smagsprøver. Flertallet at udstillere havde gjort meget ud af deres deltagelse i MAD 2012. MAD står iøvrigt for Mit Autentiske Danmark, noget man nok lige skal vide, da den ikke lige ligger til højrefoden at regne ud.
Der var ikke så meget økoflipper og uldsweater over arrangementet, som der var i starten. Idéen skulle være at giver forbrugere, forhandlere og producenter mulighed for at møde hinanden og udveksle gode idéer. Det lykkes helt sikkert også. Det var mange smagsprøver, og stolte producenter der var mere end villige til at fortælle om deres produkter. Der var rigtig mange familier der havde valgt at kigge forbi Ridehuset. Vi så en lille trend blandt børnene – det var gedeis, som iøvrigt smager rigtig godt, og som godt kan gå hen og blive et hit i fremtiden.
Det er Malene Aaris som er leder af messen. Vi taler lige kort med hende i forbifarten. Hun er meget tilfreds med antal besøgende, og betegner messen som en succes. “Det er sjette gang vi afholder messen her, og det er en unik mulighed for fødevareproducenterne at møde forbrugerne, og få en dialog og en diskussion om mad og drikke” siger Malene Aaris. Da vi roser det store antal mennesker og de mange udstillere, understeger Malene Aaris at alle er specieludvalgte og håndplukkede. Der er rigtig mange der gerne vil være med på messen her, men det er Ridehuset der sætter begrænsningen, da der kun må være maks. 700 mennesker i hallen på samme tid.
Det eneste der undrede os og nogle af de gæster vi snakkede med var, at der ikke var ret mange lokale producenter med. De fleste kom uden for Østjylland. Der var en massiv repræsentation fra sønderjyske fødevareproducenter, som er gået sammen i et projekt der hedder Syddansk Fødevareklynge. Formålet er at skabe synlighed på de mange små producenter der er i det sønderjyske – der producerer helt unikke kvalitetsfødevarer. Projektet er støtter af EU og Væksthus Syddanmark.
Ellers vil vi bakke om om det gode initiativ. Det er dejligt at møde så mange mennesker, der brænder for mad og kvalitetsfødevarer. Stor ros til MAD 2012