Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad fra alle verdenshjørner: Vi har besøgt Aarhus’ nye madmekka

Af Freja Dumont

Aarhus er blevet et nyt og spændende madmarked rigere.

Markedshallen på Aarhus Ø, der åbnede tidligere på måneden, huser 11 madaktører, som hver især langer alt fra asiatiske dumplings, græske gyros og mellemøstlig meze over disken.

Derudover kan du også besøge hallens ølbar med et bredt sortiment af specialøl samt en vin- og cocktailbar med signaturdrinks, der parres specielt med maden fra køkkenerne.

Vi lagde vejen forbi det nye madmekka i Nicolinehus for at se, hvad stedet har at byde på.

Sans for detaljen

Da vi trådte ind i Markedshallen, som ligger omgivet af by og hav på Aarhus Ø, blev vi først og fremmest imponerede over stedets størrelse.

Der er masser af siddepladser i det store åbne lokale, og du kan både finde plads langs boderne, midt i lokalet og øverst i et område, der er placeret oven på cocktailbaren Oak.

Der er både lang-, café- og barborde, hvilket inviterer til, at man både kan slå sig ned med en flok kollegaer, men man kan også skabe intimitet, hvis man kun er to afsted.

Der er altså ikke tale om en streetfoodoplevelse med plasticbestik og bord-bænkesæt.

Stemningen her er mere eksklusiv, men samtidig afslappet og i øjenhøjde, og det minder lidt om noget, man kan opleve i storbyer som Berlin og Amsterdam.

Byens bedste Fish & Chips

Hjertet af Markedshallen er madaktørerne, der dyrker madhåndværk og sætter en ære i at skabe en unik og global smagsoplevelse.

Alle aktørerne er nøje udvalgte, og Markedshallen har gjort sig umage for at samle smage fra alle verdenshjørner – lavet af passionerede madaktører, som alle giver deres bedste bud på autentisk mad. 

Mad fra alle verdenshjørner: Vi har besøgt Aarhus' nye madmekka

Vi besluttede os for at prøve The Fish Project Bistro, som drives af aarhusianske P. Clausens Fiskehandel i samarbejde med The Fish Project, der bl.a. også ligger i Torvehallerne i København.

Fiskebistroen ligger placeret midt i hallen, og her kan du sidde i baren og nyde et koldt glas hvidvin eller champagne sammen med et hav af friske fisk og skaldyr.

The Fish Project startede i København for seks år siden med ønsket om at lave en af landets bedste Fish & Chips og på den måde bringe et stykke af Storbritannien til Danmark. Og vi kan konstatere, at øvelse gør mester.

Mad fra alle verdenshjørner: Vi har besøgt Aarhus' nye madmekka

For der er virkelig tale om en noget nær perfekt bid fisk, som ikke drukner i det friturestegte ydre. Fritterne var tilpas sprøde og sammen med tatar-saucen er det her en klassiker, du ikke skal snyde dig selv for.

Prisen er 155 kroner – og hver en krone værd, hvis du spørger os.

Som en lille sidedish bestilte vi også ceviche af langoustine. Havde vi haft et glas hvidvin til, havde det været helt optimalt – men hapseren gjorde det også udemærket solo.

De 13 madstande i Markedshallen er:

  • Brew – Markedshallen Ølbar
  • Burger Anarchy  
  • Byens Ismejeri
  • Faour
  • Fish Project Bistro
  • Gaia
  • Lima
  • Oak – Markedshallens Cocktail og vinbar
  • Samsø Madsnedkeri
  • Varfor Vaffel
  • Yi-East Dumbling
  • Zocalo
  • Øens Købmand

Mexicansk af sunde og friske råvarer

Du kender måske mexicanske Zócalo fra deres tre restauranter i København – ellers kan du glæde dig til at besøge deres første spisested udenfor hovedstaden i Markedshallen.

Zócalo, der er opkaldt efter det største torv i Mexico City, laver lækker mexicansk mad fra bunden af nøje udvalgte råvarer.

Inspirationen kommer fra det hippe San Francisco-kvarter Mission District, hvor det traditionelle mexicanske køkken møder den friske californiske madkultur.

Zócalo er med egne ord “en hyldest til den friske og originale madkultur” fra Mission District i San Fransisco.

Mad fra alle verdenshjørner: Vi har besøgt Aarhus' nye madmekka

På menuen finder du alt fra burritos og bowls til quesadillas, tacos og nachos i alverdens afskygninger.

Vi prøvede stedets populære Chipotle Mexican Bowl og en omgang Taco Mix med tre forskellige slags tacos.

Vi er milevidt fra tarvelig og billig tex mex her, og det er tydeligt at smage, at der er brugt helt friske og sunde råvarer i det farverige måltid.

Vi var især vilde med bowlen, som var fyldt med ris, nachos, majssalsa, ristede solsikke- og græskarkerner, pico de gallo og chipotle cream. En let men alligevel mættende spiseoplevelse, som klart er en anbefaling værd, hvis du er vild med de mexicanske smage.

Derudover kan du også besøge spændende spisesteder som Yi EastBurger AnachySamsø Madsnedkeri og mange flere.

Markedshallen åbner hver dag klokken 11.30 og har åbent frem til klokken 21. Barerne har lidt længere åbent, mens Øens Købmand har åbent fra klokken syv på hverdage og klokken otte i weekenden.

Del artikel

Andre læser også