Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad- og kulturmekka: Ny sommerfestival kommer til Aarhus

Af Freja Dumont

Til sommer kan aarhusianere og gæster fra nær og fjern nyde et mad- og kulturmekka med street food, familieunderholdning, livemusik og aktiviteter for alle aldre til den nye festival ‘Sommer på Tangkrogen’.

Med en ambition om at skabe en årligt tilbagevendende folkefest inviterer Mad & Kultur til sommerfestival på Tangkrogen med gademad fra alle verdenshjørner.

Festivalen afholdes den 27. til 30. juni og er spækket med oplevelser for alle aldre. Børnene kan bl.a. se frem til gøglere, ansigtsmaling og cirkus, og på scenen er der store musiknavne som Zididada, James Sampson, Rasmus Nøhr og Fætters.

Af andre aktiviteter kan nævnes strikkecafé og keramikkurser, og har man hang til lopper, kan man også glæde sig.

Entréen til festivalen er endda helt gratis.

Mad- og kulturmekka: Ny sommerfestival kommer til Aarhus

Shop guld fra gemmerne

Sara Tusindfryd – kendt for ’Flagstang Markeder’ i Aarhus – tøvede ikke med at sige ja, da hun blev spurgt, om hun ville være en del af Sommer på Tangkrogen. Hun siger:

“Det er dejligt at være sammen om at samle en masse mennesker om aktiviteter, som hele familien kan være med til.

Derfor stiller jeg med 100 stadeholdere, som sælger deres guld fra gemmerne – keramik, glas, møbler, vintage interiør, genbrugstøj og meget andet.”

Eksotisk street food

Også på madsiden er der lokale indslag. For eksempel familieejede Saakin Caterings østafrikanske serveringer tilberedt med eksotiske ingredienser som mango, tarmarin, dadler og chili fra oldemor Saakins opskrifter tilpasset nordiske smagsløg.

Roda Ahmed fra Saakin Catering siger:

“Tangkrogen er et hyggeligt samlingssted og oplagt til en madfestival, hvor vi kan udbrede kendskabet til vores lille virksomhed. Vores populære sambuusa – sprød dej med fyld – er naturligvis på menuen, og vores nye, hjemmelavede chilisauce, som du også kan købe med hjem.”

En anden lokal aktør er ForceNature, der har brudt ud af restaurantkøkkenets trygge rammer og ud i naturen. Med en legende tilgang kondenserer kokken Simon Okkerhjelm Karlsen smagen af det, der vokser vildt i naturen i velkendte retter.

“Vi laver f.eks. Wild Dawgs, en hotdog fremstillet på det bedste kød, vi har kunnet opdrive, og så serverer vi detmed toppings fra skov og natur.

Vi arbejder også med ild og tilbereder noget af maden over byJemas bålgrills.”

Bliv selv en del af festivalen

Medejer hos Mad & Kultur, Thor Andersen, er glad for, at så mange lokale aktører allerede er engagerede i den nye festival.

Men der er plads til endnu flere – uanset, om man er restauratør, madiværksætter eller vil bidrage til underholdning og aktiviteter.

“Gæsterne skal gerne kunne smage på Aarhus i vores tipitelte, nyde livemusik fra lokale talenter eller engagere sig i andre aktiviteter, der rimer på Aarhus.

Vi er selv erfarne iværksættere og står klar med råd og vejledning – uanset om du har noget nyt, du gerne vil afprøve, eller hvis du har et færdigt koncept, som du gerne vil nå ud til rigtig mange mennesker med,” siger Thor Andersen.

Hvad: Sommer på Tankrogen
Hvor: Tangkrogen
Hvornår: Torsdag den 27. juni kl. 16-21, fredag den 28. og lørdag den 29. kl. 11-21 og søndag den 30. kl. 11- 19.

Koncerter foregår torsdag, fredag og lørdag 21.00-22.00, hvor baren holder længe åbent.

page1image1817984

Del artikel

Andre læser også