Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad er der af mad på SMUKFEST 2017?

Af Line Ingwar Karlsen

Smukfest er kendt som Danmarks hyggeligste og smukkeste festival. Og det er ikke løgn. Andre festivaler har markedsført sig på, at de er gode til mad, og sågar enkelte er økologiske. Men det markedsføringsstunt har Smukfest ikke lavet. Tak for det! De er folkelige og ikke mindst mangfoldige. Her er ingen dogmer og religiøse tilgange til, hvad vi gæster skal spise, og ikke spise.

Maden på Smukfest er noget som optager alle festivalgæster. Forståligt. I år har Smukfest skruet op for komforten med flere restauranter og siddepladser. Der er også flere madboder, men ikke mindst er udvalget mere spændende end nogensinde før.

 

Mere end 80 spisesteder er snart klar i Bøgeskoven

På Smukfest er der for alvor bredde i madudvalget. Der er både gourmet med hvid dug, og de hurtige håndholdte burgere. Alle ved jo, at maden er vigtig for den gode festivaloplevelse, ligesom både musikken, festen og øllen også er det. Den gastronomiske mangfoldighed er vigtig for Smukfest. Her rykker Smukfest, og de har i de seneste år været særdeles omhyggelige i udvælgelsen af madboder og restauranter.

 

Hvad er der så af nye madboder i år?

Her er nogle af de nye madboder, du kan opleve på Smukfest 2017. Det bliver spændende at se, hvad de kan præstere. De nye er:

 

 • Spiselauget – nordisk falafel, øko pommes og Pork Rolls
 • Gourmensch (Søbadet) – som laver mad over bål
 • Madværket (Søbadet) – foodtruck med pizza
 • Italio (Sølund Indgang) – italienske retter og pizza take away
 • Mad i Ambassaden (Capri) – indiske specialiteter
 • Hamp & Tang fra Møllerup Gods (Capri) – diverse snacks
 • Can Blau (Capri) – skinke og sherry!
 • Pølsekompagniet (Capri) – Pølsefoccacia
 • Chokoladefabrikken (Capri) – det bedste i søde sager
 • DC Beef on Wheels (Capri) – burger med super modnet kød

 

Er du til at sidde ned og spise din mad. Altså ikke i skovbunden, men på en “rigtig” stol. Så er der skovrestauranter pænt fordelt rundt på pladsen, hvor du kan spise et måltid med kniv og gaffel.

 • Brasserie Belli
 • Smukfisk
 • Gourmetstalden
 • Nørre Vissing Kro
 • HTH Køkkenet
 • Italio
 • Madværket
 • Skovens Hvile
 • A Hereford Beefstouw

 

Kampen mod madspild

I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest, sammen med de mange boder i Bøgeskoven, overskudsvarer til udsatte. På festivalen bliver der indsamlet tonsvis af mad, som fødevareBanken efterfølgende fordeler til socialt udsatte på væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger.

 

Er du glutenallergiker, laktoseintolerant, vegetar eller veganer?

Smukfest har en stor palet af forskellige madboder, der laver mad uden det ene og det andet. Spændende, må man sige. Der er en del spisesteder, hvor der er mulighed for at købe vegetarisk mad. Enkelte har også veganske retter. I Smuk-appen kan du hurtigt gennemskue, hvilke madboder, der serverer enten vegetariske eller veganske retter. Se efter (VT) for vegetar og (VG) for veganer ved de boder, som tilbyder dette.

Har du glutenallergi, eller spiser du af andre kostmæssige årsager ikke gluten, så går du ikke sulten fra festivalen. Der findes en masse boder, som har retter uden gluten, og ellers er mange boder meget venlige og kan lave glutenfrie alternativer. Så forhør dig i den bod, du har lyst til at spise i – de kan sikkert finde en løsning. Det er dog ikke alting, du kan forvente at spise glutenfrit, og mad som pizza og sandwich må vente, til du kommer hjem.

Nogle boder har retter uden laktose, men er du i tvivl, så spørg endelig det hjælpsomme personale i boderne. De ved alt om maden og kan helt sikkert hjælpe med at servere et skønt måltid uden laktose.

 

Drop boderne og lav din egen mad

Det er der ikke umiddelbart nogen grund til at gøre. Priserne på Smukfest er meget humane og sympatiske. Men hvis du hellere selv vil bakse noget mad sammen, så kan du også gøre det. Gør-det-selv folket har kronede dage i disse år, så på festivalens campingområder må du hellere end gerne medbringe din egen mad. På Roligheden – KærligHedens mark 3 er der mulighed for at lave mad over bål, eller du kan medbringe en trangia, hvis du har disse lyster.

 

Få et overblik

Det kan være svært at holde overblikket over de mere end 80 madboder, der findes på festivalpladsen. Men bare rolig. Der findes flere forskellige typer oversigter. I Smukfest appen kan du både finde en alfabetisk oversigt og et interaktivt kort med alle madboderne, hvorfra du kan trykke dig ind og læse mere om dem.

Se mere om SMUKFEST 2017 her:

mad Smukfest