Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

La Trattoria i Fredriks Allé – Italiensk håndværk til små priser

Af Jan L. Pedersen

Er du til italiensk mad, så kan La Trattoria stærkt anbefales. Hvis du tilfældigvis er i området, vil det være oplagt at spise på LaTrattoria, eller bare tage maden med dig. Du kan spise der fra kl. 11 til 21 alle ugens dage. Vi har besøgt La Trattoria og lavet en madanmeldelse af stedet.

La Trattoria er flyttet til Frederiks Allé fra Guldsmedegade. Konceptet er ændret, og i dag er det ikke en restaurant, som det var i Guldsmedegade. Det er mere en takeaway og en lille italiensk café. Der er kun 20 siddepladser, så du sidder ofte lidt tæt. Mens vi er der kommer der mange og hente takeaway. Det er vores overbevisning, at der kommer rigtig mange faste takeaway-kunder som bor i området.

Autentisk italiensk mad til næsten ufattelige lave priser – ja, det er hvad man får på La Trattoria. Alt er hjemmelavet og ingen halvfabrikata her. Alle kokkene er italienere, hvilket jeg har det godt med, da jeg har en teori om, de er bedre til italiensk mad end danske kokke. Teorien er ikke bevist, men retterne er med garanti italienske og velsmagende.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Det første, jeg lagde mærke til ved ankomsten, var den yderst behagelige atmosfære, som hersker i lokalet. Ikke vild autentisk. Der er meget hyggeligt i den tilnærmelsesvist romantisk indrettede café. Bordene står tæt, men det gør ikke noget, da det ligesom er en del af den italienske kultur at sidde tæt. Køkkenet ligger åbent, hvilket giver duft og liv i lokalet.

Noget at vælge mellem – stort menukort

Det er primært pastaretter, sandwich og pizza der dominere, men også forretter, hovedretter og desserter er med.

Vi spiste Rigatoni panna e pollo – pasta med kylling og grønsager i flødesauce til 60 kroner. Portionen er pæn stor og mættede godt. Pastaen er al dente og af en god kvalitet. Kyllingen er ikke færdigkøbt men stegte og grillet. Flødesaucen var mild og cremet.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Vi fik også en sandwich med laks og grøn pesto – Salmone hedder den og koster 45 kroner. Laksen var lige tilberedt og havde den friske fiskesmag. Den var simpel og mættede godt.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

En kyllingesandwich med bacon og pesto – Pollo e Pancietta til 45 kroner. Brødet var frisk og groft. Det var vist ikke en specielt italiensk sandwich, men den smagte ganske godt alligevel.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

En absolut klassiker på La Trattoria er Rigatoni panna prosciutto e funghi – pasta med skinke og svampe i flødesauce til 60 kroner. Skinken er tyndt skåret og flødesaucen er stærk vanedannende. Igen må vi understege den gode pasta. Prisen er svimlende billig i forhold til hvad du får – også når du sammenligner med spisesteder i Italien.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Vi måtte også lige prøve deres pizza. Valget faldt på dagens pizza med stærk italiensk salami, mozzarella og rødløg. Bunden var tynd og sprød og ikke noget med overbagt pizza her. Salamien smagte viderunderligt, og have en dejlig stærk smag, så du behøver ikke hvidløgsolie eller eksta chili her.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Herunder ser du en Vitello Tonnato – tyndskåret kalvekød i tun sauce til 55 kroner. Det er en forret eller en lettere ret. En klassisk italiensk ret med meget smag i.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Indbegrebet af italiensk mad finder du her. Jeg formoder, at hvis du bor i nærheden, vil du let komme til at elske maden her. Jeg snakkede med en fyr, som henter noget mad, han havde bestilt. I gennemsnit spiser han på La Trattoria to til tre gange om ugen, så italiensk mad kan sagtens være vanedannende. De lave priser gør det er svært at lave lignende kvalitetsmad selv, og det har de faste kunder forlængst fundet ud af.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

Topvine og gæstfrihed

Du kan købe både billige- og dyre vine, som du kan drikke på stedet eller tage med dig. Vinen er den samme topkvalitet som der også var på den gamle restaurant La Trattoria, men priserne er bare meget billigere. Du kan købe en god vin til blot 100 kroner, men du kan også købe Amarone og Brunello til 1100 kroner. Ja, den er god nok, vi troede heller ikke vores egne øjne, da vi så, hvilke vine der stod på hylderne – ikke noget man normalt finder hos en takeaway. Sodavand koster kun 15 kroner, hvilket må siges at være en fair pris.

La Trattoria i Fredriks Allé - Italiensk håndværk til små priser

La Trattoria og Delizioso i Åbyhøj er uden tvivl vores favoritter, når vi taler om italiensk takeaway – men også når vi taler om retter, som har egnsmæssigt præg. Så vi giver ubetinget vores allerbedste anbefaling til La Trattoria. I øvrigt bør vi nævne at du på La Trattoria kan få italiensk mad som catering. De tilbyder “On Site Catering”, hvor der kommer en kok eller flere og laver mad hos dig.

 
La Trattoria Sandwichbar
Frederiks Allé 130
8000 Århus C
Telefon 32 16 27 52
Mobil 31 42 02 26
kontakt@latrattoria.dk
 
Åbningstider
Man – fre: 11.00-21.00
Lør – søn: 11.00-21.00
 

[mappress mapid=”1″]

Del artikel

Andre læser også