Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

Af anders@sommersangdigital.dk

KoFRI bøf, tunFRI sandwich og Pulled pårk. På Café Melone går veganisme, økologi og bæredygtighed hånd i hånd, fordi personalet brænder for en stærk sag! På trods af et spartansk menukort og små lokaler strømmer folk til for at smage det finurlige udvalg, der klart gør op med fordommene om, at vegansk mad er kedeligt!

 

På den pulserende Frederiks Allé, et stenkast fra Jægergårdsgade, finder man den veganske take-away café Melone. Lidt anonym i sin facade, men alligevel er kunderne ikke i tvivl om, at den er der! Der er travlt på en helt almindelig torsdag aften, hvor det vælter ind med gæster. I døråbningen finder man hurtigt ud af hvorfor. Caféen rummer 6 borde med tilhørende stole – og så en disk, hvor det lille udvalg står påført.

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

10 retter er der at vælge imellem; alle 100% plantebaserede, 80% økologiske og delvist glutenfri efter ønske. De rå trævægge med deres utallige fakta om klima og politisk kunst, bekræfter os i, at vi er havnet et helt særligt sted, hvor intet er tilfældigt. 

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Ugens ret – Pitabrød; den suveræne vinder!

Hver uge udbyder Melone en ny, spændende ret ud over det faste menukort og til den nette pris af 69 kr. Denne uge serveres et hjemmebagt pitabrød med falafel. Det lyder basalt og hverdagsagtigt, men selv et pitabrød kan forvandles til noget ekstraordinært. Det vigtigste element, det lyse, hjemmebagte brød, er blødt og luftigt og med masser af smag!

 

Fyld i rigelige mængder bestående af frisk salat, løg og koriander, smurt op med hvid dressing og barbeque-sovs. Slutteligt to ny-stegte falafler. Alt perfekt afstemt, masser af smage, og vi savner på ingen måde kød! Et anbefalelsesværdigt og lækkert pitabrød.

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Cheeseburger med koFRI bøf – den gode overraskelse

Vi tager selvfølgelig også en burger, dels fordi det er en caféklassiker, men også for at se, om den lever op til sin titel som Årets Burger i Århus i 2019! Vi vælger cheeseburgeren til 95 kr. Igen bliver der ikke sparret på fyldet. Bollen er en hjemmebagt, luftig grovbolle, der fylder meget i burgeren, men uden at være for tung. Salaten er den samme basissalat som i pitabrødet, fintrevet gulerødder, friske tomatskiver, syltede agurker, en soyabøf og en vegansk skive ost. Dertil hvid dressing og så den virkelig gode overraskelse; to sprøde, nyfriterede løgringe, som bare gør ALT for denne cheeseburger!

 

Bøffen og osten i sig selv mangler smag, men alle komponenter samlet i én mundfuld, så har man faktisk en rigtig god og velsmagende burger fuld af kødsmag – bare koFRI!

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Panini med pesto og sprøde pommes

Der er to slags panini på menu´en til 69 kr pr. stk, og vi fristes til at prøve den med pesto, avocado, babyspinat ost og smør. Alt sammen gode råvarer, der bør sidde lige i skabet, men det er desværre ikke den oplevelse, vi får. Det mørke brød, som er hovedelementet i panini´en, er simpelthen for gennemtrængende og for tungt. Det er nærmest umuligt at smage de andre elementer, hvilket er en skam. Den er lun og ristet, og konsistensen i sig selv fejler ikke noget, den smager ganske enkelt bare af for lidt!

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

Heldigvis bestiller vi også husets pommes frites med chili-mayo til, og det er til gengæld en god oplevelse, og lige som fritter skal være; varme, sprøde og smagfulde og til den lille pris af 30 kr.      

 

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Et mekka af fine og finurlige drikkevarer

Der er sjovt nok flere drikkevarer på køl, end der er retter på menu´en, og det er en ren fornøjelse at gå ombord i selvbetjeningskøleskabet og se de finurlige drikke, som for mange vil virke ubekendte. Her handles alternative læskedrikke fra et hav af firmaer; tyske Fritz, Seicha, Belvoir, Wostok, Bie´s Bryggeri og Cucumber. Alt sammen drikke uden tilsætningsstoffer og med naturens naturlige aromaer. Selvfølgelig! Uvidende og nysgerrige prøver vi en Fritz-Limo Zitrone og en Wostok Pine Needle.

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

To limonader med brus – ikke for søde, ikke for sure, men dejligt friske. De går godt til maden, de drikkes med god samvittighed og så er det billige specialsodavand til en pris af 29 kr. 

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Betjening

Melone er familieejet og drives af Maryam og Farokh, der efter eget udsagn driver stedet med ønsket om at gøre noget meningsfuldt og godt i verden for såvel dyr, klima og os gæster, der lægger vejen forbi. To travle mennesker, der ikke har meget tid til at snakke med os denne aften og fortælle lige så passioneret, som de med garanti har lyst til. De er smilende og rare mennesker med hjertet på det rette sted, det kan man tydeligt mærke. Stemning, glæde og varme er tre helt centrale elementer for dem i caféen – og det er præcis disse rammer, vi bliver en del af denne dejlige aften. 

Madanmeldelse: Omtanke for mad og miljø hos veganske Café Melone

 

Vurdering

  • Er du veganer, eller går du bare op i dyrevældfærd, bæredygtighed og et sundt og godt klima i verden, så er du helt sikkert kommet til det rette sted. Maden består kun af gode, sunde plantebaserede råvarer, hvor hovedparten er dyrket økologisk og uden tilsætningsstoffer. Overordnet set masser af smag, selvom et element som kød er ikke- eksisterende i deres udvalg. Går man efter en større kulinarisk oplevelse, så er Melone ikke lige stedet. Her fås hurtige, enkle hverdagsretter, hvor fokus mest af alt er på deres ovennævnte kerneværdier.

 

  • Stemningen er god og hyggelig. Det lille lokale, den afslappede baggrundsmusik og den klima-orienterede udsmykning gør det til et dejligt og afslappet sted at sætte sine fødder. Værterne er venlige og arbejder på højtryk for at give dig en god oplevelse. 

 

  • Vi betalte en samlet pris på 321 kroner for den alternative og spændende madoplevelse og føler, vi går derfra og har gjort noget godt for os selv og for klimaet. Det må siges at være en god pris for to, hvor ingen af os faktisk har mulighed for at spise op, da portionsstørrelserne er rigeligt store! En café, vi helt sikkert vender tilbage til, når muligheden byder sig. 

 

Café Melone

Frederiks Allé 96
8000 Aarhus
Telefon: +45 28 14 75 45
Mail: info@melone.dk
Website: 

 

 

Del artikel

Andre læser også