Madanmeldelse: Gode takter og lave priser på ny stor lavpris-café
Der står stadig Dalle Valle på dørmåtten, men det er søster-konceptet Café A, der er rykket ind i stueetagen på Europaplads. Dalle Valle lukkede i alt stilhed sin afdeling i Europahuset.
Og der er fuld bemanding i det store, men alligevel stemningsfulde lokale.
Den første tjener havde knap nok fået os bænket ved et anvist bord, før den næste tjener spurgte, om vi var klar til at bestille. Da havde vi slet ikke kigget på menuen endnu. Heller ikke, da den næste tjener kom forbi og spurgte.
Rigelig bemanding
Vi besøgte Café A relativt kort tid efter den officielle åbning, og der var tydeligvis sat rigelig bemanding på. Men hellere et opmærksomt og serviceminded personale end det modsatte.
Menukortet er ganske omfattende i det, der har afløst buffet-konceptet Dalle Valle med lune, lidt kedelige retter i lange baner. Her taler vi a la carte i henholdsvis brunch-, frokost- og aftenserveringer.
Det tog da også sin tid at beslutte sig, da vi besøgte Café A på en regnfuld eftermiddag. Køkkenet tilbyder “signaturretter” som burger og sandwich såvel som oksefilet og diverse pastaretter, en oksegryde og “bowls” med kylling, laks eller grøntsager, og baren kan fremvise et okay udvalg af både specialøl og vine.
Burger og pasta
Denne anmelder var besluttet på at prøve signaturburgeren, imens medanmelderen efter lange overvejelser landede på en pastaret. Og vi blev ikke skuffede.
Iskold salatbar
Efter tredje besøg af en venlig tjener var der fri adgang til salatbaren, hvor man tydeligvis tager det alvorligt, når Fødevarestyrelsen dikterer, at friske råvarer skal holdes nedkølet. De massive skiver af tomater og agurk var decideret iskolde, men salatbaren omfattede et fint udvalg af feta, majs, ærter og meget andet. Sprødt og lækkert efter lidt optøning ved bordet.
Signatur-burgeren godkendt
En “Café A Burger” betegnes som husets signaturret, og det forstår man godt. Jeg fik en udmærket grillet hakkebøf i en brioche-bolle pakket sammen om bacon, cheddar, relish, rødløg, cherrytomater og lidt salat. Burgeren var stor og blev holdt sammen af en træpind stukket ned i midten, og alligevel faldt den hurtigt fra hinanden, da jeg gik i gang med kniv og gaffel.
Den kunne have brugt lidt mere dressing, men det fandtes heldigvis i den lille skål med chili-mayonnaise, som fulgte med de sprødstegte kartoffelbåde (som dog næppe var hjemmelavede). Men trods alt ganske velsmagende og meget mættende. Prisen var 35 kr. – gælder kun hver mandag.
Stærk pasta
På den anden side af bordet landede en nydeligt udseende tallerken med pasta penne, “Makaroni Mafiosa”, i en krydret tomatsauce med bacon, chili og hvidløg.
Retten var garneret med revet parmesan. Den var fin velsmagende, om end til den stærke side. Men det var jo også, hvad vi havde bestilt.
De fleste, hvis ikke alle retter, omfatter fri salatbar, og det er en god idé. Det gør ventetiden kortere og lægger en god bund. Prisen var 44,50.
Halv pris i oktober
Café A er en del af en landsdækkende kæde og åbnede den 1. oktober i Aarhus. Her serveres brunch fra kl. 10 samt frokost og aftensmad, og hele oktober er der halv pris på al mad.
Dermed slap vi med bare 162 kr. for to fine og mættende retter inklusive en medium fadøl og en danskvand.
Plads til forbedringer
Det er ikke haute cuisine; grøntsagerne i salatbaren var alt for kolde, burgeren kunne nok anrettes lidt mere elegant og tilgængelig, og vi gætter på, at kartoffelbådene kom fra fryseren via frituren til bordet. Men til den pris kan man heller ikke forvente alverden.
Men det smagte godt. Vi blev mætte. Og betjeningen var ivrig, men venlig og opmærksom. Pris og kvalitet hænger sammen, og dermed bliver det en anbefaling herfra, hvis din mad skal være i den prisvenlige ende.
Café A har 12 spisesteder over hele landet, men er en spritny cafe i Aarhus, og man skal lige finde formen. Forståeligt. Det er for eksempel ikke muligt at booke plads online; derimod opfordres man til at kontakte stedet telefonisk. Men det er ikke muligt at finde et telefonnummer på hjemmesiden.