Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret

Af Mette Gurvig

Ved den hyggelige gade, Graven, åbnede i starten af 2019, den nu meget populære café og takeaway, Grød. Især det kvindelige køn valfartede til Grød, men langsomt kom også mændene til.

 

Menukortet er til at forstå

Konceptet er meget enkelt. Man kan få grød i mange forskellige varianter. Da der er åbent fra morgen til aften, er der både retter fra havregrød med god topping til morgentimerne, over til en risotto til aften.

 

Effektiv bestilling uden snak

Vi ankom en fredag aften ved 18-tiden, og blev taget fint imod fra det sekund, vi trådte ind ad døren, men så heller ikke mere end det. Lidt introduktion til stedet eller konceptet manglede desværre. De sagde ikke noget, men vi bestilte inde i butikken, og fandt selv et bord udenfor, hvor der var frie pladser. Drikkevarerne tog vi selv med ud, og nød i sommervarmen, mens vi ventede på maden. Retterne blev serveret pænt efter 9 minutters ventetid.

 

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret

 

Maden

Vi valgte at teste tre forskellige retter: 

 

Svampe Bygotto; som navnet antyder, skal man være vild med svampe, for at denne omgang er en succes, og det var vi heldigvis. Bygottoen indeholder udover de klassiske ingredienser; syltede portobellosvampe, parmesan, frisk timian, brøndkarse og sort peber. En sand fornøjelse for smagsløgene, og stedet fik for alvor bevist, hvad de er bedst til, nemlig at lave grød uden så meget snak. En cremet og let konsistens, præcis som det skal være!

 

Svampe Bygotto
Svampe Bygotto

 

Ærterisotto er den klassiske risotto, lavet med grønne ærter. Udover ærter er der også tilsat citronolie, ricotta, ærteskud og sort peber. Især citronolien er her meget fremtrædende – så hvis du er til en frisk ret, er det her, du skal slå til. Igen en god ret, med den rette konsistens, dog kunne mere bid i ærterne være at foretrække. De havde lidt en splattet konsistens. En ret, der fremstår flot.

 

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret
Ærterisotto

 

Chicken Congee er en asiatisk risgrød serveret med kylling, forårsløg, peanuts, koriander, soya og sesamolie. Her så vi efterfølgende, at der kunne være tilføjet sriracha sauce for at gøre oplevelsen mere spicy. Dette blev vi dog desværre ikke gjort opmærksom på. Lidt en skam, da det måske havde løftet oplevelsen. Ikke desto mindre er det en anbefalelsesværdig spise, som fremstår mere grøn end de forestående retter, med de friske forårsløg og koriander. 

 

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret
Chicken Congee

 

Lidt af hvert til tørsten

Et forskelligt udvalg af friske juicer til morgenbordet er på kortet. Til de senere timer er der også lemonader, øko hyldeblomst med brus, ginger beer, vand og øl.

 

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret

 

Endvidere er der også et forskelligt udvalg af varme drikke, fx økologisk chai latte og en almindelig americano. Vi tog en Tuborg Rå og Fynsk Forår, 2 velkendte øl, som slukkede tørsten uden fine fornemmelser.

 

Vores regning 

Vi betalte 370 kroner i alt for denne omgang aftensmad og dejlige stemning ved Graven. Dette er billigt sluppet. Retterne fås både i små og store portioner.

 

Prisen er i den lave ende, set i forhold til at vi blev rigeligt mætte for 90 kroners mad pr person. Vi fik anbefalet at vælge store retter, hvilket var godt til aftensmaden, hvor en lille vil passe bedre til frokosten. 2 af os levnede endda en lille smule på tallerknerne, til trods for den gode smag. 

 


Atmosfære

Graven er “formentlig en af Aarhus’ hyggeligste gader” skriver Grød på deres hjemmeside, og det har de helt ret i. Især i sommerdagene, når Graven oser af god stemning, er det stedet at tage hen. Der er flere borde udenfor, hvor væggen er pyntet med få ophængene planter.

 

Vurdering 

 

Det positive:

    • God atmosfære og et genialt koncept især som takeaway.
    • Godt og gennemtænkt koncept, der både tilpasses sommer og vinter.
    • Specialister i at lave få retter med den perfekte konsistens.
    • Store retter til god pris. Her er god value for money. 

 

Her er plads til forbedringer:

    • Ingen rådgivning eller hjælp ved bestilling.
    • Manglende smag/spice i Congee.
    • Lidt mere bid i ærterne i ærterisotto. De var alt for bløde.

 

Grød løber afsted med en af de bedste anbefalinger, vi har på lager. Jeg synes, de gør det godt til prisen, og de tør skille sig ud fra det, vi typisk ser i den prisklasse i Aarhus. Stor ros for det. 

 

Grød

Graven 24
8000 Aarhus C
Website: 

 

Madanmeldelse: Interessant grød hos den populære Grød i Latinerkvarteret

Del artikel

Andre læser også