Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Af anders@sommersangdigital.dk

Egentlig er jeg på ingen måde tilhænger af buffet, hvorfor jeg oftest undgår disse. Alene af den grund, var forventningerne ikke de allerhøjeste, da vi drager mod Dalle Valle på Europaplads denne torsdag aften.

 

Det viste sig dog, at buffeten på Dalle Valle er en af de bedre sammenlignet med andre spisesteder med lignende koncept og i samme lave prisklasse.

 

Dalle Valles historie

Der var engang et varehus på Nørregade i indre København ved navn Daells Varehuse, der i folkemunde blev kaldt Dalle Valle. Det store, ikoniske varehus på Nørregade var i mange år kendt som Københavns foretrukne, men måtte i 1999 dreje nøglerne om.

 

I 2007 åbnede Dalle Valle i samme lokaler, men denne gang som stor café. I dag findes Dalle Valle flere steder rundt omkring i Danmark og er blevet en restaurantkæde.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Aarhus har i dag to Dalle Valle restauranter. Den første blev åbnet i Bruuns Galleri i starten af 2016. Restaurant nr. 2 blev åbnet i begyndelsen af 2017 i Europahuset.

 

Stor, halvtom og åben restaurant

Restauranten er stor og åben, præcis som de andre store familievenlige kæder indretter sig. Restauranten var ikke fyldt denne torsdag aften. Den var egentlig ganske fornuftigt besøgt, men ulempen ved disse store åbne restauranter er, at der oftest føles halvtomt, grundet de store lokaler og de mange stole.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

 

Ganske fin service  

Ved døren bliver vi mødt af en smilende mand, hvis primære formål er at byde alle gæster velkommen. Vi oplyser antal personer og bliver vist til et passende bord.

 

Hurtigt får vi udleveret menu- og drikkekort. Børnemenukortene skulle vi dog selv bede om, trods det at vi havde 4 børn med denne aften. Det burde i min optik have foranlediget, at disse var blevet leveret sammen med de andre kort.

 

Generelt oplevede vi en rigtig fin service denne aften. Manden i døren tullede rundt og spurgte gæsterne til deres mad og stod klar til at besvare eventuelle spørgsmål vedrørende buffeten. Han tog sig også tid til at pjatte med børnene rundt om i restauranten, hvilket med sådan et koncept er rigtig god stil.

 

Buffet eller ikke buffet?

Jeg må indrømme, at jeg generelt ikke er den store tilhænger af buffet, grundet flere forskellige ting. Én af de væsentligste er, at maden oftest mister karakter, saft og kraft ved at ligge fremme og ’svede’, indtil kokken kan fylde en ny varm portion oveni.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

En anden årsag er, at disse buffeter ofte lokker med enormt billige priser. Priserne skal så holdes op mod mængden og variationen af mad, hvilket alt andet lige giver anledning til forundring.

 

For at kunne holde en så lav udbudspris, så skal råvarerne købes enormt billigt ind, og ‘urealistiske’ billige indkøbspriser hænger, oftest, ikke sammen med kvalitet.

     

Jeg må dog indrømme, at buffeten på Dalle Valle umiddelbart så indbydende ud. Især bordet med salater og grøntsager viste sig fra en yderst præsentabel og farverig side. Det var friskt.

 

Én pastaret og resten buffet, tak!

Aftenens bestilling lød på 3 x børnebuffet, 1 voksenbuffet og en klassisk Pasta Penne med oksemørbrad med løg smagt til i tomat- og flødesauce fra a la carte kortet.

 

1, 2, 3… Sæt i gang børn!

Børnene var sultne, og derfor ivrige efter at gå på opdagelse i buffeten. Der gik ikke lang tid, inden de kom retur til bordet med tallerknerne fyldt op med diverse favoritter såsom; grillpølse i svøb, nuggets, grillet kylling i karrysovs, lasagne, pomfritter og et beskedent udvalg fra salatbordet.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

De nød konceptet, som de fleste børn gør, og var oppe både 2 og 3 gange inklusiv dessert, inden de måtte acceptere, at grænsen var nået. Vi kunne hermed konstatere, at Dalle Valle var børnevenlig.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Dur det så også til voksne?

Hvis man forventningsafstemmer inden og accepterer, at det er buffet og alt det, det indebærer, så fungerer det også godt til voksne. Den store variation i buffeten gør det muligt at sammensætte portioner helt efter egne ønsker og smagsbehov. Derudover er der ingen begrænsninger på antal runder i buffeten, hvilket mange også sætter pris på.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Overraskende friske grøntsager

Vi var faktisk overrasket over udvalget og friskheden på grøntsagsbuffeten. Grøntsagerne var rigtig fint tilberedte, stadig med bid og på ingen måde gennemkogte eller vandet, som ellers oftest ses på lignende buffeter.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Den varme buffet havde skam også gode og smagfulde retter i blandt. For at nævne en smagte Dalle Valles italiensk inspirerede Moussaka rigtig godt.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Skuffende ‘a la carte’ pastaret!

Den a la carte bestilte ‘Penne Dalle Valle’ bestående af oksemørbrad og løg smagt til i tomat- og flødesauce var ikke imponerende. Pastaerne, som var helt almindelige købe penne pastaer, var kogt for længe, hvilket gjorde dem bløde og uden bid, og oksemørbraden var til den seje side.

Madanmeldelse: Lavprismiddag på familierestauranten Dalle Valle

Begge elementer jeg på sin vis kunne acceptere, hvis prisen var derefter, men 149 kroner for denne pastaret er alt for meget, især når jeg sammenligner med kvaliteten af pastaretter til samme pris, på de italiensk inspirerede spisesteder i byen.

 

Varm vin til maden

Vinkortet er ikke stort på Dalle Valle, hvilket det absolut heller ikke behøves. Vi valgte en Valpolicella Classico, som smagte fint og gik godt til den varierede mad. Den blev dog serveret med en stuetemperatur i den gode ende, hvilket tog meget af glæden fra den. I min optik bør man prioritere en vinkøler.

 

Vores vurdering

Som skrevet tidligere, så var forventningerne ikke store inden mødet med Dalle Valle. Jeg har alt for tit oplevet, at familierestauranter gør det godt på kvantiteten til stor glæde for børnene, men slækker på kvaliteten til stor skuffelse for mig, hvilket selvfølgelig i høj grad hænger sammen med prisen, og den kvalitet der kan købes ind til disse priser.

 

Jeg må dog indrømme, at buffeten på Dalle Valle er en af de bedre af slagsen.  

 

Jeg var imponeret over det grønne udvalg på Dalle Valle og især friskheden af dette. Derudover var køkkenpersonalet meget opmærksomme på den varme buffet, og gode til at fylde op, således maden, så vidt muligt, var nogenlunde frisk, når den skulle spises.  

 

Om man kan lide buffetkonceptet, og restaurantens indretning, er en helt anden sag, men de skal have ros for, trods alt at forsøge at prioritere kvalitet på buffeten i stedet for kun kvantitet. Konceptet er lavprismiddag, hvilket prisen på buffeten også bekræfter. 59 kroner for en børnebuffet (som er samme buffet som til voksne) og 129 kroner for voksne.

 

Min pasta ret var dog for dyr i forhold til den kvalitet, der blev serveret.

 

Vi spiste 6 mand denne aften. 2 voksne og 4 børn. Vi fik en flaske vin til maden (299 kroner), en after dinner cocktail og sodavand til børnene, og vi kom af med i alt 970 kroner.

 

Buffeten på Dalle Valle får en anbefaling med herfra, udelukkende med tanke på, at det er et lavpriskoncept, og kvaliteten derfor er derefter.

 

Buffet er buffet, og det kan der ikke laves om på, men når det er sagt, så ligger denne i den bedre ende.

 

Et fint sted til familier med børn, men også til folk uden, som sætter pris på et stort og varieret udvalg.     

   

 

Dalle Valle – Århus

Europaplads 2

8000 Århus C

Website

 

Del artikel

Andre læser også