Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Traditionel og prisvenlig brunch på Café Lava

Af Pernille Søborg

En lørdag formiddag i januar, trådte vi ind på Café Lava, der ligger på Åboulevarden i Aarhus. Vi havde set, at de bød på brunch med kaffe og te ad libitum til blot 108 kroner. Det måtte vi prøve. Den store, ovale bar og det åbne køkken var det første, vi fik øje på. En ung servitrice tog venligt imod os, og hun lod os vælge det bord, vi ønskede. Da flere af bordene i det første lokale var reserverede, blev det til et bord bag en glasvæg – et tidligere rygerum fra dengang caféen hed Café Svej. Lokalet er nyistandsat, blot til info. Der var straks god kontakt til servitricen, og der gik ikke lang tid, inden vi fik lov at bestille.

Lava i Aarhus en januar morgen

Billig brunch

Der var to forskellige slags brunch at vælge imellem. De serveres hver dag indtil kl.15.00. Ønsker du ikke den store brunch, kan du alle ugens dage købe en morgenbuffet til blot 38 kroner indtil kl. 12.00 I morgenbuffeten er der spegepølse, skinke, skyr, kogt æg, müsli, frisk frugt, nutella, ost, marmelade samt friskbagt brød. Det er også muligt at købe røræg med bacon, brunchpølser, tomat, løg og ristet brød. Dette fåes til 68 kroner. Vi valgte, at prøve de to forskellige slags brunch.

Smuk, smuk bar på Lava i Aarhus

Brunch 1

Bestod af serranoskinke, prosciutto cotto, krydderpølse, brieost, quiche, hønsesalat, pandekager med sirup samt frisk frugt. Den kostede 108 kroner inkl. kaffe og te ad libitum. Hønsesalaten vil jeg gerne. fremhæve. Den var hjemmelavet og med store stykker kylling samt et stort stykke bacon på toppen. Dog var den til den fede side og med for store rødløgstykker efter vores smag. Osten var lidt for kedelig til mig, desværre.

Brunch nr. 1 på Lava i Aarhus

Brunch 2

Bestod af yoghurt og müsli, røget laks, serranoskinke, chorizo, quiche, brieost, pandekager med sirup og frisk frugt. Brunch 2 kostede også 108 kroner inkl. kaffe og te ad libitum. Pålægget var i store stykker, og laksen havde en letrøget, den var mør og en ganske fin smag. Vi er i den meget traditionelle ende af brunchskalaen, men det vidste vi godt, inden vi bestilte. Pålægget kunne godt være lidt bedre, men igen prisen bestemmer jo.

Brunch nr. 2 på Lava i Aarhus

Brunchen blev serveret med hjemmebagt rugbrød og lyst brød. Brødet var meget velsmagende og i store skiver. Det lyse brød var desuden lunt og med solsikkekerner.

Brød og juice på Lava i Aarhus

Friskpresset juice og smoothie

Af drikkevarer bestilte vi en friskpresset appelsinjuice og en smoothie nummer 3 med æble, jordbær og banan. De var friske og gode, og de forskellige ingredienser i smoothien kunne smages. De kostede 48 kroner stykket. Til brunchen var der kaffe og te ad libitum. Du kan tilkøbe et glas Cava til brunchen for 45 kroner, hvis du er i humør til det.

Del artikel

Andre læser også