ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

VACA, som er beliggende på hjørnet af Graven og Mejlgade, har eksisteret siden 2015, hvor de åbnede deres første restaurant. Siden har det ført til nye restauranter i både Aalborg og København. Lokalerne lægger mest op til take-away, men der er plads til ca. fire spisende i restauranten. Vi fik plads ved det lange metalbord, og gik ombord i menuen.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Både stort og småt

Man kan bestille større retter som burrito, tacos (hvor man får tre stk.) eller platos.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Derudover er der mulighed for at bestille lidt forskellige snacks og tostados, som jeg vil vurdere som en lille ret.

 

Hvis man er klar på lidt forskelligt, kan man også bestille en menu, hvor der er lidt af det hele.

 

En dobbelt menu

Vi bestilte en Menú Dublico, som er til to personer. I menuen får man tortilla chips, to tostadas, tre tacos og en burrito som er halveret, så begge personer kan smage den. Prisen er 258 kroner hvilket var helt fair. Derudover bestilte vi en chili con carne, samt noget at drikke.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Vi valgte deres tostadas med okse, som var med okseinderlår, chilimayo, majssalsa, milde sprøde løg og ikke mindst kyllingeskind.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

En tilståelse – undskyld på forhånd

Jeg har en tilståelse og det er, at jeg, nærmest siden jeg var barn, har været helt vild med de klassiske sprøde tacoskaller, som man kan købe i supermarkedet. Jeg ved godt, at der er nogle, der vil synes, jeg er helt vildt mærkelig på den konto, men jeg har altså ledt efter noget lignende de mexicanske steder, jeg har spist. Derfor var jeg utrolig overrasket over, at jeg nu havde fundet mine sprøde skaller på Vaca, og selvfølgelig var de langt bedre, end dem fra supermarkedet. Små runde sprødstege majstortillas, hvor den milde majssalsa gav en friskhed, og hvor kødet, som var helt tyndskåret, gav en fantastisk konsistens til retten. Løgene gav en bitterhed, som spillede godt op mod resten af ingredienserne. Selvom der var rigeligt med sprødhed, så gav kyllingeskindet lige den sidste umami til retten. Fremragende tostada.

 

Skuffende omgang

Vi prøvede deres hjemmelavede sodavand, hvor man kan vælge mellem cola eller lemon. Vi bestilte den med lemon, som skuffede lidt ved at smage som en danskvand uden citrus.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Til gengæld prøvede vi også deres Passion anti burn milk, som tog kegler. Dejlig tyk mælkedrik, der nærmest mindede om milkshake, med en frisk smag af passionsfrugt og serveret med isterninger og lime. Det passede især godt til den stærke burrito

 

Signatur-retten tog kegler

Vi valgte deres loco pollo tacos med kylling, syrlig kål, creme fraiche og VACA BBQ sauce og igen kyllingeskind, hvilket simpelthen er en genialitet. Kyllingen var mør og meget smagfuld, kålen kunne godt have haft mere syre, men havde ellers en god konsistens. Creme fraiche tilførte en cremet fedme som var lækker, men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal synes om BBQ saucen. Det var på en knivsæg om den smagte for kraftigt, men jeg hælder nok til, at den var fin.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Jeg var solgt til den her

På listen over burritos havde vi set os lune på Crunchy Cerdo, som var markeret med tre chilier. Vi spurgte, hvor stærkt det var, og fik at vide, at den var ret stærk og de tilbød at kunne bruge en mildere salsa. Vi prøvede dog originalen, som viste sig at være heftig, men på en god måde. Den indeholdte langtidsbraiseret gris, som var mørt og havde en perfekt konsistens, salat, tomatsalsa og syrlig kål, som gav en god fylde til retten. Så var der den meget varme salsa, som nok vil dele vandene, men som jeg synes var rigtig god, og igen havde de en klasse topping i form af sprøde flæskesvær.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

En tam omgang chili con carne

En fantastisk menu, hvor vi fik testet lidt af det, som VACA kan. Vi havde dog også bestilt chili con carne, og udover at det mæthedsmæssigt ikke var nødvendig, så vil jeg ikke give den mange ord med på vejen. Ris, mexicansk kødsauce som manglede chilien, vi fik i burritoen, bønner, ost, majssalsa og flere andre ingredienser, serveret med tortilla chips. Det var en smule kedeligt, og jeg vil anbefale, at man bruger noget af den sauce, de har inde i restauranten, hvis man bestiller den.

Madanmeldelse: VACA serverer mexicansk mad, der er til at forstå

Vurdering

VACA leverer god mexicansk inspireret mad med masser af smag og der er styr på konsistenserne. Man har generelt godt styr på smagskombinationerne og specielt deres toppings, især kyllingeskind er en genialitet. Chili con carnen var desværre lidt kedelig, men heldigvis er der mange andre muligheder på menuen hos VACA.

 

Skal du besøge VACA eller have take-away derfra, så tag en af deres menuer og gerne en af retterne med kyllingeskind eller flæskesvær. Så får du mexicansk mad, som alle kan forstå, og som virkelig er en nydelse.

 

VACA er så absolut et besøg værd.

 

VACA

Mejlgade 17
8000 Aarhus
Website:

 

Del artikel