ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny stor restaurant: Madklubben åbner restaurant i historiske lokaler på havnen

Af Line Ingwar Karlsen

Så fik Aarhus sin madklub. Langt om længe. Madklubben i København er en institution. Deres koncept holder vand. De har i dag 16 restauranter i hovedstaden, som hver især har deres eget dna. Ærligt hjemmelavet mad serveret i hyggelige omgivelser til priser, som alle kan betale, er deres motto. Nu rykker de til Aarhus og laver en af byens største restauranter på Hack Kampmanns Plads.

 

Enestående bygning

Den gamle Toldbod, Toldkammeret, er en af de flotteste bygninger i Aarhus. Den er ejet af Jørn Tækker, som ejer flere af de flotteste og ældste bygninger i Aarhus. Det er lokalerne, som før husede Jensens Bøfhus, Madklubben Aarhus flytter ind i. Håndværkerne går snart i gang med en renovering af lokalerne. Selvom den gamle Toldbod er fredet, så bliver der lavet om indendørs, så lokalerne kommer til at passe til Madklubbens idéer om at drive restaurant.

Ny stor restaurant: Madklubben åbner restaurant i historiske lokaler på havnen

Op mod 500 siddepladser

Restauranten tilpasses Aarhus – altså ikke en københavner madklub, men en madklub der passer til Aarhus. Der bliver mellem 200 og 250 pladser indendørs og et tilsvarende antal siddepladser udendørs. Her er der et udeareal på 800 kvadratmeter, hvor der er sol det meste af dagen. Vel at mærke, hvis den er fremme. Du sidder med udsigt til vandet og havnen.

 

Ærlighed smager bedst

Hvad er det så for en madstil, vi kan forvente. Kaspar Mørk Arianto, PR-og pressechef i Madklubben, fortæller, at det bliver folkelig mad lavet med god samvittighed til en pris, som de fleste kan forstå. De sympatiske priser starter ved 125 kroner for en hovedret, to retter til 200 kroner og tre retter til 225 kroner. I prisen er der vand med. Om det er med eller uden bobler, bestemmer du selv. Men det gør, at du i princippet kan spise tre hjemmelavede retter mad med drikke på en restaurant til 225 kroner.

 

Madklubben Aarhus åbner i maj

Håndværkerne går snart i gang med renoveringen, eller rettere ombygningen. Hvis alt går vel, så regner Madklubben Aarhus med at åbne først i maj. Kaspar Mørk Arianto vil ikke ud med en præcis dato, men fortæller, at aarhusianerne godt kan regne med, at det bliver i maj, og hvis alt går vel, så først i maj måned.

Anders Aagaard fra Madklubben
Anders Aagaard fra Madklubben

De bedste oplevelser fra København

Grundtanken bag Madklubben Aarhus er ærlig mad i hyggelige omgivelser. Her har Madklubben Bistro-de-Luxe i Store Kongensgade, Madklubben Vesterbro og Madklubben Steak været de største inspiratorer. Menukortet hos Madklubben Aarhus skal skifte løbende i takt med sæsonernes skiften. Der vil selvfølgelig fast være nogle af Madklubbens signatur-retter, men ellers er der fri leg.

 

Madklubben spurgte Aarhus til råds

Under festugen i 2016 havde Madklubben en pop-up restaurant på Klostertorv. Her spurgte de aarhusianerne om, hvad de ønskede sig på madscenen. Det kom der flere gode ting ud af. De input, som madklubben fik i 2016, har de arbejdet videre med. Det har resulteret i, at de tilpasser Madklubben til Aarhus, så det ikke kun er en kopi af Madklubben København. Det bliver det ikke. De har lyttet til ønskerne og især taget hensyn til, at Aarhus har en tårnhøj koncentration af studerende.

Ny stor restaurant: Madklubben åbner restaurant i historiske lokaler på havnen

Tilfreds udlejer

Det var en overordentlig tilfreds udlejer, jeg talte med tidligere i dag. Udlejningschefen, Rasmus Bach, hos Jørn Tækker var mere end normal glad for at det lykkes at lande en aftale med Madklubben om et koncept som helt sikkert vil passe til aarhusianerne. Men også det, at Madklubben Aarhus vil bruge en større del udendørsarealerne til restaurant, skabte også glæde hos Rasmus Bach.

 

 

Madklubben Aarhus

Hack Kampmanns Plads 1-3
8000 Aarhus C
Website til Madklubben her

 

 

Del artikel