Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Af anders@sommersangdigital.dk

Madklubben er ikke engang officielt åbnet i Aarhus, alligevel kan jeg med ro i sindet sige, at det jeg oplevede onsdag aften var et sted, der med det samme kan tage de aarhusianske madgæster med storm. Vil man have mad i høj klasse til fornuftige priser, skal man bare komme afsted.

 

Jeg har før besøgt Madklubbens restaurant på Kongens Nytorv, nemlig Bistro Royal. Det var en god aften med blandt andet hummer og drinks. Da jeg så de åbnede i Aarhus, vagte det med det samme min interesse. Endnu mere da jeg så deres menu og at man kunne få 3 retter for 225 kr. Jeg var meget nysgerrig om, hvilket niveau de ville lægge sig på til den pris.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Madklubben Aarhus holder til i Jensens Bøfhus’ tidligere lokaler i den gamle Toldbod. Jeg har aldrig besøgt Jensens Bøfhus der nede, og derfor ved jeg ikke, hvor meget Madklubben har gjort ved lokalerne, men det fremstår utroligt skarpt som det er nu. Du træder ind ad glasdøren og ind i et stort lokale med en bar i midten. Bordene er som på mange andre moderne restauranter af lyst træ, og det matcher utroligt godt de velbevarede lokaler. Akustikken er egentlig ganske fin, selvom der kan være meget larm.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Det her var en prøvemiddag vi havde købt, og der skal siges, at der til tider var lidt kaos blandt tjenerne. Men de var utroligt søde, venlige og hjælpsomme. Madklubben har et manifest, som man kan se på et af billederne, og det vil jeg sige, at de levede op til, og gjorde det til en rar og afslappet oplevelse.

 

Du kan vælge selv at sammensætte din menu: 1 ret koster fra 125 kr., 2 retter koster fra 200 kr. og 3 retter koster fra 225 kr. Nogle af retterne kan have et tillæg på, men så står det klart og tydeligt. Min medspiser og jeg valgte begge 3 retter til 225 kr. og så 2 sides. Normalt kan man sagtens bare dele 1 side og så bliver det max 250 kr. pr. mand. Men jeg vil gerne give et lidt større indblik i kortet.

Derudover kan man vælge 2 vinmenuer. ”Den gode” til 175 kr. og ”den bedste” til 300 kr. Vi tog ”den bedste”, men jeg vil klart anbefale, at man tager ”den gode” vinmenu, nøjes med et enkelt glas eller måske deler en flaske. Bevares, det var gode glas vi fik, men 300 kr. var lige i overkanten.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Vi prøver tataren igen

Jeg synes, det var utroligt svært at vælge, da der var flere retter jeg gerne ville prøve, men jeg var meget glad for de valg jeg gjorde.
Vi startede begge med tatar til forret. Der var lidt spændende, eftersom læsere som har læst min anmeldelse af Olive vil vide, at jeg havde en mindre god oplevelse med det der.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Men den her tatar, åh ja den var lige det jeg havde lyst til. Grofthakket okseinderlår der havde den perfekte konsistens, en cremet estragonmayo, syltede grønne tomater der gav en delikat sødme, toppet med rugbrødscrumble som gav crunch. Genialiteten lå dog i, at man havde puttet Arla Unika osten ”gammelknas” på også. Og nej, den har INTET at gøre med ”Gamle Ole”, men er i stedet en lagret havarti ost med saltkrystaller. Det gav en perfekt umami til retten, og det skal jeg prøve at lave der hjemme. Fremragende start.

 

Hovedretter i den bedste klasse

Til hovedet fik min medspiser torsk med syltede hyben, sauteret bladgrønt, nye løg, karamelliseret selleripuré, ramsløgsolie og muslingesauce. Jeg smagte den, og torsken var perfekt stegt, muslingesaucen var lækker og delikat, og generelt var der bare mange gennemtænkte smagsnuancer i den ret. En hver restaurant i den her klasse, ville være stolt af den her ret.

ALLIGEVEL var jeg glad for, at jeg tog den hovedret jeg fik!

 

Cremet perlebygotto med parmesan, stuvet spinat, friske ærter, gulerødder, grønne asparges, persilleolie og ærteskud. I guder det var en lækker ret! Visuelt flot, med en masse grønt oven på den hvide cremede bygotto. Grønt som var placeret tilfældigt, dog helt perfekt.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Perlebyggen var tilberedt til perfektion og var al dente. Parmesanen var i ”cremen” og gav umami. Den stuvede spinat var krydret og gav en ekstra dimension. MEN det mest fantastiske var her, at alle grøntsagerne var perfekt tilberedt. Det vil sige, ærterne var friske og med bid, det samme var de grønne asparges. Gulerødderne var bitte små karotter med top på, som jeg synes lignede var blevet stegt af i smør. Mmmh. Det var en visuelt flot ret, men mest af alt smagte den bare usandsynligt godt. Så godt, at jeg pt. overvejer om jeg skal der ned i næste uge igen, bare for at få DEN ret.

 

Tilbehøret skal vi selvfølgelig også have med. Vi delte en omgang burrata, som er en mozzarella, der under fremstilling har fået tilført fløde(!!!), så den er endnu mere cremet og flydende end en almindelig mozzarella. Hvis man aldrig har prøvet burrata før, så har man en oplevelse foran sig. Man kan fx købe det i Salling Super, og man kan evt. lave det som de gjorde her på Madklubben.

 

Burrataen bliver serveret i en tomatsalat, med gode tomater, basilikumblade og pesto. Jeg kan ligeså godt sige det, jeg HADER normalt pesto. Da jeg kom til Aarhus virkede det som om alle sandwich skulle have 2 ingredienser i sig: Revet gulerod og grøn pesto. Og om jeg fatter det, især når det tydeligvis er en købe-pesto, der bare dominerer alt den kommer i nærheden af. MEN denne pesto, ja den smagte af frisk basilikum og det gør hele forskellen, og den passede faktisk godt ind. Bravo!

 

Sidste tilbehør var knuste kartofler med citronskal, mascarpone og løvstikke. Det blev næsten som en blanding mellem en kartoffelsalat og kartoffelmos, og det fungerede godt, og havde en frisk smag af citron og løvstikke. Det var ganske fint, MEN vælg burrataen, hvis du kunne tænke dig lidt ekstra.

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene
Udsigt fra Madklubben Aarhus

Klassiske sommerdesserter

Til dessert fik min medspiser en koldskål, der var lavet på sifon, citronsorbet, guf og kammerjunker. Den smagte jeg selvfølgelig også, og det var en god frisk dessert, som var velkomponeret.

Jeg valgte rødgrød med fløde, der var til den syrlige side. Men faktisk var det en dejlig måde at slutte af på. Fløden var let pisket hvilket jeg godt kunne lidt, og så var der en crumble på, som jeg vil gætte var lavet af mørdej. En dejlig afslutning på en fremragende middag.

 Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene

Vurdering

Madklubben tog mig med storm, og jeg havde slet ikke forventet det niveau. De brager lige ind på min top 3 over spisesteder i Aarhus, og det er bestemt ikke sidste gang jeg spiser der. Omgivelserne er fede, tjenerne er søde, men det er maden, der er helt afgørende. Man kan sagtens holde sig til de almindelige retter, for du får fantastisk meget for pengene, og vi var begge meget mætte da vi gik der fra.

Bravo Madklubben, bravo!

Pre-anmeldelse: Madklubben brager ind på den aarhusianske madscene
Udsigt fra Madklubben Aarhus

 

Del artikel

Andre læser også