Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Af Line Ingwar Karlsen

Madklubben åbnede deres første restaurant sidste sommer i den gamle toldbod. Efterfølgende åbnede de Madklubben Grill i de lokaler, som før husede Castenskiold.

 

Madklubben har totalrenoveret lokalerne, som fremstår flottere end nogensinde før. Vi har prøvet at bestille bord to gange før, men der var fuldt booket. Tredje gang var lykkens gang, og vi fik et ledigt bord. En god idé er at bestille bord, inden du træder ind af døren hos Madklubben Grill.

 

Aarhus elsker Madklubben

Det vælter ligefrem med nye restauranter i Aarhus. Det er kun godt, men ikke alle har succes fra dag et. Langt fra. Men nogle få har. For tiden går jeg op i, hvad det er, der gør, at nogle restauranter har fuldt hus, mens andre ikke har. Det er ikke altid let at gennemskue, hvad der gør udfaldet. Men at Madklubben Grill har knækket koden er en kendsgerning. Der var tæt på fuld hus og gang i den, langt ud over hvad man kan forvente på en regnfuld torsdag aften i Aarhus. 

 

Stemning

Lokalerne er smukke. Der er højt til loftet. Indretningen er indbydende, og inventaret kommer ikke fra et loppemarked. Vinduer med udsigt til åen på den ene side og store hylder med sylt på den anden side. Det er enkelt og nordisk inspireret. Bordene er en blanding af runde og mindre firkantede borde. Akustikken er behagelig. Den har mig bekendt aldrig været bedre i de lokaler.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Så til maden

Menukortet er bygget op med a la carte retter på nær af en fast tre-retters menu til 300 kroner, der skifter hver anden måned. Vi valgte to gange tre retter til 275 kroner. Den ene var dog med et tilkøb på 200 kroner, da vi valgte oksemørbrad og en halv hummer til.

 

Hjemmebagt brød med saltet smør kom på bordet sammen med forretterne.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Røget laks fra Færøerne med saltet agurk, røget friskost og sprøde croutoner. Laksen var yderst mør og frisk. Sammensætningen var perfekt.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Ikke så meget snak

Rørt tatar af grofthakket okseinderlår rørt med friske urter, kapers, cornichoner, trøffelmayo, syltede rødløg og smørristet rugbrød i den mere crunchy ende. Fin syre og let i det. En tatar af de bedre, hvor kødet var smørmørt. Tilmed en perfekt størrelse som forret.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Kvæg med hummer og bearnaise

250 gram oksemørbrad med en halv hummer. Hovedretterne er inklusiv en valgfri sauce og en sideorder. Af tilbehør valgte vi bearnaise og grønne bønner med bacon, løg, vinaigrette og frisk mynte.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Kødet var perfekt stegt. Rosarødt og mørt som bare pokker. Bearnaisen havde god syre og velsmag. De grønne bønner var sprøde, var syrlige og med god og smagfuld bacon. En ærlig omgang som altid bør være på kortet.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Outstanding mørt

Irsk, rosastegt lammeculotte med confiteret hvidløg og rosmarin var den anden hovedret. Tilbehøret bestod af kartoffelpuré med smør og urter samt rødvinssauce.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Som ekstra deleret tog vi en kold servering med bagte rødbeder og fetaost, balsamico/honning vinaigrette og persille. Kødet var outstanding, velsmagende og mørt.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Der var nok af det, og jeg sidder stadigvæk og er uforstående over, hvor godt det smagte. 150 kroner for en hovedret af den kaliber er ganske enkelt et fund af de helt store.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

En gammel kending som dessert

Den ene dessert hed Sunday a’la kæmpeeskimo. Den bestod af syltede solbær, cremet vaniljeis, krystalliseret hvid chokolade, flødeskum og chokoladesauce. Tanker fløj tilbage pindeisen der var et hit i 80´erne. Den smagte sgu godt!  

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Chokoladebrownie med 70% Valrhona chokolade, valnødder, vaniljeis, saltkaramel og letbagte blommer. Chokoladen var til at smage, blommerne gav god syre til omgangen, som var utrolig let at have med at gøre. En dessert uden så meget ævl, kævl og sukker. Den smagte bare godt, og brownien var mere luftig og let, end de tunge kampvogne man af og til støder ind i.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Vin til sympatiske priser

Madklubben har også et vinkort, som kan noget. Vinkortet har sine stjerner.

2017, Venezia Pinot Grigio fra Perlage er økologisk og koster 75 kroner. Til tataren valgte valgte vi et glas Bourgogne fra Faiveley 2016 til 85 kroner. Glassene var skænket, da de kom ind til bordet.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

En flaske Château Mont-Redon fra Châteauneuf du Pape var kompromiset til kødretterne. 550 kroner for en flaske, hvilket var en rigtig god pris. Den matcher det meste kød og uddeler på ingen måde mavepumpere. En klassisk “neuf” i den lettere ende, som smagte forrygende godt. Er du i tvivl, så vælg den, da den i min bog er et sikkert valg.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Betjeningen

Her må vi nøgtern konstatere, de var gode. Helt igennem ærlige og ingen hipstere og/eller snobberi. De havde fin viden om maden, men det var deres humor og personlighed, som vi husker. Der var rygende travlt, så der var lidt ventetid. Men for os, var det meget begrænset.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Da vi spurgte en tjener til kælderkortet, gik han ned i kælderen og hentede det. Han var ikke skarp i kortet, og restaurantens vinmand kom fluks til bordet. God stil. Han var meget klar på, hvad han ville anbefale til vores mad – og der var ingen slinger at spore.

 

Der er plads til 140 spisende gæster i lokalet, og der var tæt på fuldt hus, så der blev rykket noget mad ud af køkkenet. Men det gik fint, og vi oplevede kun lidt ventetid, men der var vin i glassene, så intet bekymrende.

 

Vurdering

  • Madklubben Grill er på mange måder sin egen. Glem alt om, at Madklubben er en kæde af restauranter, hvor alt er strømlinet. Det er vist mest på papiret. Deres restauranter er unikke og ligner på ingen måde hinanden. Der er sjæl og personlighed over dem, og Madklubben Grill var et helt igennem vellykket besøg. Næsten fuldt hus(140 gæster) en torsdag i februar indgyder kun til respekt.

 

  • Prisniveauet er venlig mod tegnedrengen. Jeg synes, vi får meget for pengene – også mere end forventet. 150 kroner for en hovedret. Det gode er, at du kan spise til meget små penge, men også give den lidt mere gas via tilkøb. Men dyrt bliver det ikke, med mindre du går ombord i kælderkortet – og relativt set er det faktisk heller ikke dyrt.

 

  • Anders Aagaard er manden bag Madklubben. Han er sønderjyde og kok. Det er der ikke noget galt i. Han har om nogen fingeren på pulsen, når det handler om mad og restaurantdrift. Sønderjyder har ry for at servere store portioner, og det var også, hvad vi fik her. Jeg må indrømme, at Madklubben Grill har ramt den rent. Næsten fuldt hus en torsdag i februar indgyder kun til respekt.

 

  • Madklubben Grill ryger i første hug ind på min liste over restauranter, som er et must at besøge i Aarhus. De var forrygende gode til prisen. Jeg forstår først efter besøget, hvorfor Madklubben er så populær – og rammer så bredt. Det er ikke uden grund. God hjemmelavet mad til priser, som stort set alle kan lide, tilsat god og ligetil betjening og krydret med god indretning. Smagt til med vin, som de fleste af os kan lide. Det er opskriften på succes i Aarhus. Længere er den vist ikke.

Madklubben Grill: Hvad er hemmeligheden bag succesen i Aarhus?

Madklubben Grill

Åboulevarden 32
8000 Aarhus C
Telefon:  +4538410114
Mail: grill@madklubben.dk
Website:
Bestil bord her:

 

Del artikel

Andre læser også