Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madskole: Skovens vilde efterårskøkken

Af anders@sommersangdigital.dk

Tirsdag den 24. oktober 2017, klokken 17 – 21 i MADENS HUS på Det Grønne Museum

Mennesker har boet på Det nordlige Djursland i mere end 6000 år. Nutidens mennesker har det til fælles med alle tidligere generationer, at de har måttet forholde sig til såvel skoven som fjorden og kysten for at skaffe føden. Det er også et fællestræk, at en stor del af ernæringen på det nordlige Djursland ikke adskilte sig væsentligt fra det fælles østjyske mønster. Områdets særegne skovprægede natur, der har overlevet helt til det 21. århundrede, har leveret et iøjnefaldende særtræk, hvad angår den animalske føde. Det er kronhjorten. Da man i 1940’erne opgjorde hvor og hvor mange kronhjorte, der var tilbage i Danmark, kunne man konstatere, at der i Norddjurslands skovområder under Gl. Estrup og Meilgaard Skovdistrikter stod op mod 400 dyr. Den nærmeste jyske stamme af kronvildt holdt til i Lille Vildmose over 100 km mod nord. Det kan undre, at det lykkedes den djurslandske stamme af kronvildt at overleve i en egn, som er blevet intensivt opdyrket i flere tusind år.

 

Vi skal arbejde med vildt og skovens spændende urter. Kokken, Per Mandrup, guider til lækre tilberedninger. Undervejs vil museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl fortælle om brugen af de vilde urter og vildtets tilberedning gennem tiderne.



Tilmelding nødvendig:
bb@dgmuseum.dk. inden den 20. oktober (først til mølle princippet)
Pris pr. person: 60 kroner.

Se mere om Madens Hus her

 

Del artikel

Andre læser også