Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Malaga – en satire om sprængfarlige forældre

Af anders@sommersangdigital.dk

Lykkepiller, en negerkonge og masser af grin. Forældrene Vera og Michael er på vej væk fra hinanden. Michael skal til en international kongres i Innsbruck, og Vera flyver om få dage på ferie til MALAGA med den nye kæreste. Hvem skal passe datteren Rebekka? De to skændes konstant. Om pasning og svømmetøj. Små ting bliver hurtigt til større diskussioner om opdragelse, karriere og retten til at forme sit eget liv.

 

Du skal undgå “Negerkonge”

Den 24. februar 2016 har Teatret Svalegangen danmarkspremiere på et intenst narcissistisk og tragikomisk drama spækket med mistro, skyklapper og lykkepiller. Michael er læge og har opfundet et øreimplantat, men har selv utrolig svært ved at lytte. Vera er psykolog, og mener at barnepigen skal undgå ordet “Negerkonge”, når Pippi Langstrømpe læses højt. Noget er rivende galt.

 

Sprængfarlig selvdyrkelse

MALAGA beskriver på humoristisk vis en selvdyrkende generation af forældre, der sætter børn i verden uden at være i stand til at sætte sig selv til side. Psykologiprofessor Svend Brinkmann har kaldt dem for ”børnevoksne”. De haster til yoga, spæder op med raw food, lykkepiller og mindfulness i jagten på personlig udvikling og lykke. Men husker vi at se op fra selvhjælpsbogen, kigge ud, og fokusere på andet end, hvad der er vigtigt for mig mig mig? Hovedrolleindehaver Camilla Gjelstrup udtaler: ”Man vil stadigvæk gå til fester, se de nyeste udstillinger og film og holde sig orienteret om alt, og det kolliderer nogle gange med at børn måske har brug for ro. Det har Vera glemt, og det får store konsekvenser.”

 

Handler det om os selv?

Kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen Per Smedegaard udtaler: ”Jeg tror, vi lever i en verden, der handler for meget om os selv. Og der er tabere i det spil. Vores børn, os selv og alle de ægteskaber, der triller i afgrunden. MALAGA beder os om at lukke røven og døren til vores indre tempel. Den er et forfriskende og humoristisk input.” Vera og Michael viser egoismens bagside i det satiriske og højaktuelle drama, der spiller i fire uger på Teatret Svalegangen, hvorefter stykket tager på en danmarksturné til 14 teatre i Danmark.

 

FAKTA

TEKST: Lukas Barfuss

MEDVIRKENDE: Camilla Gjelstrup, Holger Østergaard og Niclas Vessel Kølpin

INSTRUKTØR: Geir Sveaass SCENOGRAFI Karin Gille

PRODUCERET AF: Teatret Svalegangen

FOTO: Morten Fauerby / CZOO

 

DATO: 24. feb. – 18. marts 2016

STED: Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, Aarhus C TID tirs. – fre. kl. 19:30, lør. kl. 16

VARIGHED: 65 min.

PRISER: 95 – 190 kr. inkl. gebyrer

BILLETTER: +45 86 13 88 66

Malaga - pressefoto

 

Del artikel

Andre læser også