Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Malling Kro: Nye kroejere tror på et ekstra travlt 2021

Af Jan L. Pedersen

Til januar får restauratørparret Rune Aaby og Tina Aaby nøglerne til Malling Kro, hvor de fremover skal drive restaurant og hotel.

Mange vil nok mene, at det er et yderst risikabelt projekt at kaste sig ud i midt i denne Corona-tid fyldt med restriktioner, men det nye kro-par ser helt anderledes lyst på fremtiden.

Rune Aaby har de seneste otte år stået i spidsen for Restaurant Skovmøllen, og den vil han fortsætte med at drive samtidig med Malling Kro.

”Min forventning er helt klart, at vi går et meget travlt 2021 i møde.

Det baserer jeg på den tendens, som jeg mærker på Skovmøllen, hvor jeg stort set har lukket kalenderen for yderligere selskaber i 2021, da vi allerede har mere end 50 større selskaber i ordrebogen.

Alle de runde fødselsdage, bryllupper, sølvbryllupper og andre familiefester der er blevet udskudt i 2020, de kommer væltende ind i 2021.

Det samme gælder for firmafester, som jo også har været fuldstændig lukket ned i 2020. Så vi har bestemt ikke fortrudt, at vi har købt Malling Kro, da vi på kroen har de perfekte rammer for selskaber,” fortæller Rune Aaby.

På sommerferie i Malling

Malling Kro har otte hotelværelser, og her forventer det nye kro-par også høj belægning i 2021.

“De fleste danskere har indstillet sig på, at ferieoplevelserne i 2021 skal foregå i Danmark, og derfor mærker vi allerede nu en stor efterspørgsel på kroophold hos os i 2021.

Rent geografisk ligger kroen helt perfekt med kort afstand til Aarhus og meget tæt på havet,” påpeger Rune Aaby.

Tidligere har kroen været lukket i tre uger om sommeren, men det laver de nye ejere om, så der er mulighed for at bo på kroen hele året rundt.

Siden offentliggørelsen af købet i august har Rune Aaby og Tina Aaby haft travlt med at forberede sig til det nye arbejdsliv på kroen, og der er brugt mange timer på møder med bl.a. lokale producenter i forhold til leverandøraftaler på lokalt producerede grøntsager, most, frugt, kød osv.

Også ideer og tanker om hvordan den fremtidige kro skal se ud, både inde og ude, har fyldt meget, her er det særligt Tina Aaby, der har været i gang.

”Jeg har været gennem alle dele af kroens inventar, værelser, selskabslokaler, restauranten og opholdsarealer for at gentænke, hvordan vi får lavet en indretning, som kommer til at præsentere sig på præcis den måde, vi gerne vil have det.

Her skal emme af hygge kombineret med et moderne udtryk, så målet er at kombinere kroens mangeårige historie med noget lyst, imødekommende og moderne,” forklarer Tina Aaby.

Hun har bl.a. været hos en lokal keramiker i Sondrup for at få lavet tallerkener, kopper og lysestager, så servicen og inventaret kan få den helt rigtige Malling Kro-stil. 

Malling Kro 2.0 i 2021 med nye og gamle traditioner i fremtiden

I de første to uger af januar vil parret sætte en større ombygning i gang med bl.a. nye gulve, maling, vinkælder og så laves der et nyt og større indgangsparti.

Parret har i sinde at fortsætte mange af de traditioner, som de tidligere ejere Rico Jørgensen og Tina Schou med stor succes har etableret bl.a. med takeaway kromad til lokalbefolkningen.

 

Restauratørparret, Tina Aaby og Rune Aaby

”Vi kommer til at bygge videre på det fantastiske fundament og gode omdømme, som Rico og Tina har skabt på Malling Kro gennem 25 år.

Et af de områder vi fastholder, er den store fokus på vin, og derfor bygger vi fra start en eksklusiv vinkælder, som skal bruges til Vinemakers Dinner, smagninger og vinskoler.

Vi vil også bevare tilbuddet til lokalbefolkningen om at kunne købe god hverdagsmad som takeaway, og vi udvider endda med endnu en dag, så de lokale kan hente aftensmad tirsdag til lørdag,” fortæller Rune Aaby.

Han tilføjer, at alle mærkedage fortsat vil blive fejret med events, såsom Skt. Hans, Påskefrokoster, Mortens Aften, Jul og Nytårsmenuer.

Men de nye ejere kommer også med rygsækken fuld af nye ideer, som de gerne vil indarbejde på Malling Kro. Tina Aaby er uddannet yoga-instruktør, og derfor vil der blive arrangeret Yoga-events i løbet af året.

”Vores yoga-treats kommer til at foregå meget anderledes, end man plejer at opleve. Vi kalder det gourmet-yoga, da der i opholdet kommer stor fokus på god mad, lækker vin og bobler, og så skal man ikke være stille.

Vi skal snakke, grine og en tur til havet og vinterbade og derefter i sauna. Og selvfølgelig skal vi også dyrke en masse yoga under opholdet,” fortæller Tina Aaby.

Parret forventer at holde første åbningsdag d. 15. januar 2021, men allerede nu kan man ringe og booke konfirmationer, bryllupper og andre mærkedage på Malling Kro i 2021.