Malling Kro, vinen og endnu en vinsmagning

Vin har i de sidste 20 år været højt prioriteret på Malling Kro. Den ene halvdel af ejerne af kroen, Rico Jørgensen, har i de sidste 25 år arbejdet professionelt med vin, hvilket giver sig til udtryk i et helt unikt udvalg. Men også et hav af gode winemakers dinner. Den 3. februar 2016, klokken 19.00 er der igen en winemakers dinner på kroen. Denne gang med DeLoach.
DeLoach er superproducent fra Sonoma county
Vi er i Californien. Sonoma County er et amt beliggende i den nordvestlige del af den amerikanske delstat, Californien, som ligger ud til Stillehavet. Så er geografien på plads.
DeLoach er grundlagt i 1975 og betragtes som en af Sonoma Countys pionerer i kvalitetsvine, især Pinot Noir, Chardonnay og Zinfandel. I 2003 blev vingården overtaget af Bourgognes største vinfirma Boisset, da Jean-Charles Boisset så store muligheder og ligheder med Bourgognes berømte vine. Boisset, der som bekendt ejer Domaine de la Vougeraie i Côte d’Or, et af de mest berømte vingårde i Bourgogne, har også på DeLoach indført biodynamiske dyrkningsmetoder, hvilket har løftet kvaliteten op på et nyt niveau.
En stor aften og et hårdt program
Glæd dig til en spændende aften med Winemaker Brian Maloney. Maden er nøje afstemt til vinen af både køkkenchef, Mikkel Korsgaard Sørensen og Rico Jørgensen. Det gør, at vi, også, kan glæde os til en mad og vinmatch af de mere præcise.
Programmet, vi skal igennem, er følgende:
Aperitif
2014 Chardonnay Heritage Reserve California DeLoach
- ret
2013 Chardonnay Russian River Valley California DeLoach
Skærising, røde æbler, brunet smør med mild karamel
- ret
2014 Zinfandel Heritage Reserve California DeLoach
2013 Zinfandel Russian River Valley California DeLoach
Terrine af perlehøne med Foie Gras, solbær og blomme
- ret
2014 Pinot Noir Heritage Reserve California DeLoach
2013 Pinot Noir Russian River Valley California DeLoach
Honningglaseret and, sauce, tørrede svampe og anis
- ret
2013 Pinot Noir Our Finest Selection Russian River DeLoach
2013 Pinot Noir Estate Vineyard DeLoach
Dyreryg, sauce med druer samt havtorn, kirsebær, løg og valnødder
- ret
2013 Chardonnay Our Finest Selection Russian River DeLoach
Gnalling fra Arla Unika & lun ostecreme med pære, samt vanilje og orangeskal
Husk nu: Det er den 3. februar 2016 kl. 19.00.
Køb billet til aftenen her:
En lille fodnote er, at kroens vinsortiment er blandt landets bedste, bl.a. har vi modtaget: “Best of Award of Excellence” af Winespectator, som kun 7 danske restauranter pt. kan prale med, samt tildelt den højeste udmærkelse “tre glas” i Den Danske Spiseguide.
Malling Kro
Stationspladsen 2, 8340 Malling
Email: info@mallingkro.dk
Telefon: +45 86 93 10 25
Link til hjemmeside