Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

Af Freja Dumont

I går lød startskuddet til NorthSide 2022, og tusindvis af festivalgæster var – efter to års venten – mødt glade op for at samles om musik og god stemning på den nye og store festivalplads Eskelunden.

Hvad angår madboderne, annoncerede festivalen tilbage i oktober, at de ville blive plantebaserede foruden 100% økologiske.

Det har siden da skabt en del røre, da mange har været bange for, at festivaloplevelsen ikke ville blive den samme uden snaskede burgere med saftige bøffer og pitaer fyldt til randen med dryppende kebab.

Vi besøgte derfor festivalen i går for at finde ud af, hvad nogle af årets madboder egentlig har at byde på? Og om to kød-elskende typer, mon ville savne okse, svin, kylling og fisk?

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

Falafel Du Marais

Første stop var hos falafel-boden Falafel Du Marais, hvor vi bestilte stedets falafel i pita.

Her fik en vi pita fyldt med syltede agurker, tomater, agurk, rødkål, koriander, lækre ovnbagte auberginer og drumroll… falafel.

Og hvordan smagte de små kikærte-kugler så? Virkelig godt, kan vi afsløre.

Størrelsen var perfekt og passede lige til en bid. Derudover var den dejlig fugtig i midten – hvilket er vigtigt, for noget af det værste er da en tør falafel.

Sidst men ikke mindst var der en god krumme på, og falaflen var perfekt sprød.

Så hvis du spørger os, om vi savnede et roterende spyd med fedtdryppende shawarma, ville svaret i dette tilfælde være nej. Selvom shawarma også er lækkert, bevares.

Havde der været lidt mere dressing i pitaen, kunne vi nok godt have sneget os op på 5/5 stjerner.

Men du får altså en velsmagende mættende pita, hvilket er vigtigt, når vi taler festivalmad.

Falaflerne fås både i pita, bowls eller som snack.

Stjerner: 4/5
Pris: 85 kroner

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

MAMA: L’Estragon

Vi besøgte også madboden MAMA: L’Estragon, som byder på vafler til både den søde og salte tand.

NorthSide selv beskriver madboden som værende i den mere delikate ende – her må vi dog erklære os en smule uenige.

Vi bestilte stedets spanske vaffel med kartoffel, smeltet mozarella, tomatsalsa, hvidløgsmayo og chilidressing.

Idéen er jo god, men i praksis blev det til en lidt slatten oplevelse. Vaflen var efter vores mening alt for blød, og det føltes lidt som om, det var en omelet, vi satte tænderne i.

Derudover manglede vi noget, som sparkede ordentligt gang i smagsløgene.

Til gengæld er der point for det lækre sprøde blomkål, som vaffelrullen blandt andet var fyldt med.

Sætter man pris og produkt op mod hinanden, synes vi ikke, der er nok value for money her. Vi kvitterer derfor med 2/5 stjerner til den spanske vaffel fra MAMA.

Psst.. Vi fik ikke smagt stedets søde vafler med friske jordbær, rabarber, karamel og chokoladesauce, men de så til gengæld vanvittigt lækre ud!

Stjerner: 2/5
Pris: 95 kroner

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

Ish And Chips – Spiselauget

De fleste aarhusianere kender nok Spiselauget, som til dagligt holder til på Godsbanen.

De kommende dage er de også at finde på NorthSide, og vi skulle naturligvis lige prøve stedets alternative bud på en festivalklassiker: Fish And Chips.

Her får du – naturligvis – pommes fritter, som hos Spiselauget er vendt i ramsløg. Mums, siger vi bare.

Fritterne var dertil dækket i hjemmelavet tatarsauce, som man jo bare aldrig går galt i byen med. Jo mere desto bedre, og her var der heldigvis ikke sparet på saucen.

Nu kommer vi til den spændende del – nemlig den fritterede veganske fisk.

Det store spørgsmål er jo så, om den veganske fisk, bestående af en friturestegt masse af ris, grøntsager og ærteprotein, kunne erstatte “the real deal”?

Vores svar er ja. Måske endnu mere, hvis du lige har drukket et par fadøl først. For det smagte ikke helt som fisk. Men det er det jo heller ikke, så det er egentlig fair nok.

Sammen med fritterne og tatarsaucen var det en god spiseoplevelse, og vi kunne sagtens finde på at bestille en omgang mere de kommende dage.

Vi ender derfor med at give Ish And Chips 4/5 stjerner.

Stjerner: 4/5
Pris: 90 kroner

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

Eden Jaxx – In the Village

Ingen festival uden burgere! Men fungerer den ikoniske spise også uden sprød kylling og saftig bøf? Det satte vi os for at finde ud af.

Spørger man Politiken, som tidligere har anmeldt den københavnske burgerbars veganske burgere, lyder det bl.a. at burgerne er “smovsede, saftige, syndigt velsmagende” og anmelderen kvitterede anmelderen med 5 stjerner. 

Vi var dog ikke lige så begejstrede som Politiken. Hverken burger eller fritter var nemlig særlig varme – hvilket nok havde noget at gøre med, at menuen var pakket, da vi bestilte den.

Det betød til gengæld også, at vi ventede i 2 sekunder, før vi kunne sætte tænderne i maden. Så hvis du er meget sulten, og ikke går op i om din mad er varm, så er det jo fint.

Vi manglede også lidt mere dressing i burgeren, som vi synes, blev en tand for tør.

Til gengæld var den sprøde kylling i burgeren rigtig god! Og hvis vi ikke vidste bedre, kunne vi godt have troet, at det rent faktisk var en kyllingeburger, vi spiste.

Alt i alt en lidt lunken oplevelse – som en øl uden brus. Men “kyllingen” trak i den grad op, og vi kvitterer derfor med 3/5 stjerner.

Vi bestilte til gengæld et bananabread til dessert  – og mums for en lækker svampet bid. Det skal virkelig smages.

Stjerner: 3/5
Pris: 160 kr. for en burgermenu med fritter og ketchup. 35 kr. for bananabread.

Mangler kødet på NorthSide?: Vi smagte os igennem 5 madboder på festivalen

Rømers Gourmet Hotdogs

Vi rundede vores lille “Tour de mad på NorthSide” af med en hotter. Endda en gourmetudgave.

Vi var begge skeptiske, for hvordan smager en hotdog egentlig uden sin hovedingrediens: en grisetarm fyldt med kødfars. For at sige det ligeud.

Men her fik vi altså dagens største overraskelse! Vi bemærkede nemlig slet ikke fraværet af pølse – og det kommer altså fra to, som normalt elsker en god ristet fra den lokale grillbar.

Vi fik en hotdog, som smager præcis som en god hotdog skal smage. Og der var ikke sparet på hverken ketchup, remoulade, sennep, ristede eller syltede løg.

Den plantebaserede pølse blendede godt ind med de andre smage, og vi var begejstrede for at slutte vores tur af med den lækre hotter.

For 48 kroner, som efter vores mening er en meget fair pris, især hvis man sammenligner med de andre steder, fik vi altså dagens bedste spiseoplevelse.

Derfor giver vi også Rømers gourmet hotdog 5/5 stjerner.

Stjerner: 5/5
Pris: 48 kroner

Konklusionen på vores lille tur rundt på 5 af NorthSides madboder må altså blive, at vi faktisk ikke tænkte særlig meget over manglen på kød i retterne.

Alternativerne til kødet fungerer efter vores mening rigtig godt, og der er vitterligt noget for enhver smag! Man skal med andre ord ikke være bekymret for at gå sulten fra festivalen.

Og hvem ved, måske får man øjnene op for noget helt nyt, som man ellers aldrig havde valgt, hvis der også havde været kød på menuen.

Det var i hvertfald første, men ikke sidste gang, vi sætter tænderne i en plantebaseret pølse.

Du kan se en oversigt over alle madboderne på årets NorthSide-festival her.

God appetit og festival!

Del artikel

Andre læser også