Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Maria Fuglsang – talentfuld upcoming holder fernisering

Af Freja Dumont

Lørdag den 20. maj åbner Designer Zoo i Badstuegade dørene for Maria Fuglsangs fernisering af collager. Den unge kunstner er 24 år og har de sidste fem år boet i Aarhus. Hun har altid vidst, at hun ville vælge en kreativ uddannelse, da hun elsker at udtrykke sig kreativt. Derfor er hun i dag studerende på kandidatuddannelsen på Arkitektskolen i Aarhus. De sidste fire måneder har hun været i praktik hos Arkitema, og på lørdag har hun så sin første fernisering. 

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

Sæt tankerne i gang

Maria skal udstille 11 collager, hvor der er en rød tråd i hver serie, og hvor collagerne i hver serie passer sammen udtryksmæssigt. Hver collage har en lille historie, der, selvom motiverne er meget enkle, skal sætte tankerne i gang.

 

Nyt liv og nyt udtryk

Et overordnet tema er der som sådan ikke. Men det er kombinationen af noget, vi traditionelt vil se på som værende makabert, mindre behageligt eller måske bare ligegyldigt med noget, vi normalt vil se på som værende smukt og rart. En plasticpose eller en knogle er måske umiddelbart ikke noget, der siger os særlig meget rent visuelt, men når det kombineres med et andet motiv og i den rigtige komposition, kan det pludselig få nyt liv og et helt nyt udtryk, fortæller Maria Fuglsang.

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

Collager som hvirvler rundt

Maria begyndte at lave collager for to år siden. Hun gjorde det for at få noget adspredelse, og fordi hun synes, det er en sjov måde at arbejde på. At sidde med en hel masse forskellige udklip, som hvirvler rundt på papiret, og lige pludselig opstår motivet. Nogle gange er det sværere, så ved jeg bare, at der mangler noget, men jeg kan ikke sætte fingeren på, hvad det er. Så kan en collage ligge på mit bord i flere uger, indtil jeg kommer på, hvad der mangler – eller også gør jeg ikke, og så duede det ikke alligevel, fortæller Maria.

 

Sælges signeret og nummereret

Maria startede med at sælge collagerne på Arkitektskolens markeder, men har siden også udstillet og solgt dem i kunstbutikken TANK i Mejlgade. Collagerne på denne udstilling bliver solgt i begrænset oplag, og er signeret og nummereret. Der kommer både nogle original-collager, hvor hele collagen er skåret i hånden og nogle, som er print. Prisen ligger på omkring 1000 kroner for en original A3. Printet kan købes billigere.

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

Fem ugers udstilling

Klokken 12 til 14 går det løs i Designer Zoo. Udstillingen vil dog være der fem uger frem, og collagerne kan stadig købes bagefter. Designer Zoo vil udover collagerne også sælge Marias kobber-øreringe, når de er færdigproduceret.

 

Mere med Maria

Til Parisermarkedet lørdag den 17. juni i Rosensgade har Maria også sin egen stand, hvorfra hun sælger både collager og øreringe. Også på NorthSide er Maria og tre venner repræsenteret i form af en 6 meter høj metal skulptur, der kan dreje rundt i vinden. Maria var også med på NorthSide sidste år, hvor hun lavede en skulptur. Det er udfordrende men en fed følelse, når man står der på festivalen og tusindvis af mennesker ser, hvad man har arbejdet på, fortæller hun.

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

Fremtidsplaner

I fremtiden vil Maria gerne arbejde som arkitekt, men stadig udfolde sig på andre måder og lave en masse collager og andre kunstneriske projekter. Vi glæder os til ferniseringen på lørdag og til at følge den unge, talentfulde upcoming i fremtiden.

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

Designer Zoo

Badstuegade 19
8000 Aarhus C
Telefon +45 33 25 94 93
Website:

Maria Fuglsang - talentfuld upcoming holder fernisering

 

Del artikel

Andre læser også