Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aarhusiansk dansedronning: ”Jeg har fået mit syn og min selvtillid tilbage”

Af Freja Dumont

Hele Danmarks dansedarling Marianne Eihilt er kendt for sit skarpe blik, når det kommer til den rigtige tå i vals og hæl i tango.

Hun har danset i hele sit liv, og blev et kendt ansigt, da hun optrådte på skærmen som en af de professionelle dansere og sidenhen dommer i det populære danseprogram ‘Vild Med Dans’ på TV2.

Med alderen blev det dog sværere og sværere for den erfarne danserinde at læse sine egne noter til danserne. Hun havde fået alderssyn og måtte – ligesom mange andre i midt fyrrerne – anskaffe sig læsebiller.

“Til sidst kunne jeg ikke gå nogle steder uden mine læsebriller. 

Problemet var, at jeg ikke følte, det var mig at gå med briller, hvilket påvirkede mig meget. 

Og så var de altid væk, fordi jeg jo hele tiden tog dem af, da jeg ikke følte mig tilpas med dem på,” siger 48-årige Marianne Eihilt.

Et møde med et vennepar blev dog et vendepunkt i Mariannes liv med briller. Parret havde netop fået en simpel operation hos EuroEyes – og kun et døgn efter havde Marianne booket en tid til samtale hos øjenklinikken.

Aarhusiansk dansedronning: ”Jeg har fået mit syn og min selvtillid tilbage”

Permanent farvel til liv med briller

Marianne lever et liv med fart på, og når hun ikke underviser på sin danseskole i Aarhus, er hun i København for at sidde bag dommerbordet i Vild Med Dans.

”Både som danselærer og dommer i Vild Med Dans er det mit job at se på danserne og give dem konstruktiv kritik.

Problemet var bare, at når jeg kiggede ud på danserne, så jeg bedst uden brillerne. Men kiggede jeg i mine notater eller satte jeg musik på, skulle brillerne på. Så det var hele tiden af og på med brillerne, hvilket blev virkelig forstyrrende for mig,” siger Marianne.

I dag behøver Marinne Eihilt ikke længere sine læsebriller. Hverken når der skal laves dansenoter, skrives mails eller læses godnathistorier for ungerne. Faktisk er brillerne lagt helt på hylden.

Om EuroEyes

  • EuroEyes blev grundlagt i Hamborg i 1993 af Jørn Slot Jørgensen, der er født i Danmark, men bosiddende i Tyskland. 
  • I dag tæller kæden 28 klinikker i Danmark, Tyskland, England og Kina.
  • Kirurgerne hos EuroEyes har foretaget flest operationer for alderssyn på verdensplan.
  • I alt har mere end 600.000 personer gennemgået en operation hos EuroEyes siden grundlæggelsen.

For få år siden gennemgik hun en øjenoperation hos EuroEyes, hvor hun fik indsat såkaldte trifokale linser i øjnene.

Linserne, der hverken kan ses eller mærkes, har, som navnet antyder, tre fokuspunkter, der gør det muligt for øjet at stille skarpt på både kort, mellem og lang afstand.

Aarhusiansk dansedronning: ”Jeg har fået mit syn og min selvtillid tilbage”

Kan løses på 20 minutter

Alderssyn rammer alle over fyrre før eller siden. Heldigvis kan problemet nemt løses med et simpelt ambulant indgreb hos den danskejede øjenklinik Euroeyes, hvor de er specialister i øjenkirurgi. 

Behandlingen, der permanent kan løse problemet med alderssyn for de fleste, er faktisk ret enkel, lyder det fra Jannik Boberg-Ans, der er øjenkirurg og medicinsk leder af EuroEyes i Danmark.

”Selve operationen tager omkring 10 minutter på hvert øje. Vi går ind og udskifter øjets linse, der er blevet stiv på grund af alderen, med en kunstlinse, der forbliver fleksibel og klar.

Patienten mærker ikke noget under operationen, og behandlingen holder resten af livet,” siger øjenkirurgen.

Selvom behandlingen har været mulig i mere end 20 år, og teknologien hele tiden forbedres, er der stadig mange danskere, der ikke kender til muligheden.

Syn og selvtillid vendte tilbage

Da Marianne Eihilt først havde taget beslutningen om at få lavet indgrebet og var blevet sat ind i fremgangsmetoden, var hun slet ikke nervøs.

“Jeg følte mig 100% tryg hele vejen igennem. Hele forløbet hos EuroEyes var meget professionelt, og jeg fik svar på alle de spørgsmål, jeg havde både før, under og efter operationen.

Operationen var på ingen måder ubehagelig, og der var ikke noget, der gjorde ondt. Jeg synes, det gør mere ondt at få plukket øjenbryn,” fortæller Marianne.

Kun tre timer efter operationen kunne hun sætte sig ved sin computer og sende en mail uden briller – noget som før operationen havde voldet hende stort besvær.

Aarhusiansk dansedronning: ”Jeg har fået mit syn og min selvtillid tilbage”

Det første jeg sagde efter operationen var “Ej hvor føler jeg mig ung igen.” Det lyder måske lidt skørt, men jeg følte mig virkelig 10 til 15 år yngre.

For mig var det fantastisk at slippe for brillerne. Udover mit syn har jeg også fået min selvtillid tilbage,” siger hun og tilføjer, at hun håber, at andre, der er ramt af alderssyn, får øjnene op for muligheden for behandling.

”Hvis du er træt af dine briller, så kan jeg kun anbefale dig at få lavet en operation ligesom den, jeg har fået lavet hos EuroEyes.

Der er faktisk ikke så meget at overveje, hvis du spørger mig. Det er bare med at bestille en tid,” siger Marianne Eihilt.

Du kan læse mere om EuroEyes her.

Del artikel

Andre læser også