Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mario Kart og VHS: Nu åbner nostalgisk univers i Aarhus

Af Freja Dumont

I dag, den 1. september kl. 12, åbner PopCultGang for første gang dørene til den nostalgiske legetøjs- og spilbutik for unge og voksne.

På adressen i Borggade 11 serveres der gratis kaffe og kage, og i løbet af dagen vil der også være konkurrencer i blandt andet Mario Kart 64, en JoJos turneringer og måske mere med præmier pakket i gamle McDonalds Happy Meal-æsker fra 90’erne.

I butikken kan du rejse tilbage i tiden og genopleve din barndom ved at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af vintage legetøj, retro-spil og merch fra 80’erne, 90’erne og 00’erne samt et håndplukket sortiment af nye varer. 

Bag konceptet finder man Amalie Patricia & Mathias Bjørnskov; et legetøjsamlende, retro spils-elskende, B-films-aficionado ægtepar, der igennem de sidste 11 år har fundet sig selv og hinanden igennem den fælles fascination for popkultur, og sammen har de opbygget en kæmpe samling, som nu danner grundlag for butikken. 

Særligt i fokus er de mindre populære, obskure og kitschede franchises, som man ikke typisk vil finde på butikshylderne i lignende nørdebutikker.

Nostalgisk popkultur

Navnet PopCultGang blev skabt med særligt to ting i tankerne; popkultur og fællesskab.

Der vil være derfor også være mulighed for bare at komme på besøg i butikken, købe en kop kaffe eller en sodavand, spille nogle gamle spil eller se en B-film på VHS, hvis man har lyst, men man er selvfølgelig også mere end velkommen til at gå på opdagelse. 

Der vil derudover også ved lejlighed blive holdt forskellige spil-turneringer, filmaftener mm.

PopCultGang er for alle nørder og nostalgikere – og alle er selvfølgelig velkomne, uanset alder – men butikken, henvender sig først og fremmest til et mere modent publikum, da det er samlerobjekter, butikken sælger.

Til dagligt vil det være Amalie der står bag disken, hvor hun håber på, at hun kan blive et forbillede for, blandt andet, andre kvindelige nørder, da legetøjs-samler/retrospils-miljøet kan være meget mandsdomineret i Danmark. 

Det er derudover også planen at hun på sigt, vil sy og sælge tøj lavet af gammelt sengebetræk, da det meste af hendes egen garderober består af farverige kjoler syet af sengetøj med Disney-motiver og lignende.

Del artikel

Andre læser også