Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Maritim festival: Kapsejlads, børneaktiviteter og Gin & Tonic ad libitum til de voksne

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Samling Week
Foto: Aarhus Samling Week

Er du til actionspækket sejlsport? Mangler børnefamilien et fedt udflugtsmål under Aarhus Festuge? Eller trænger du blot til en kølig forfriskning i sensommersolen?

Så er Sailing Aarhus Week 2022 det perfekte sted at opholde sig i løbet af Festugen.

Sailing Aarhus Week er således en maritim festival i samarbejde med Aarhus Festuge, hvor sejlsportsstævner og –aktiviteter krydres med sjove indslag og festivalstemning på land på spidsen af Aarhus Ø. 

Er du selv aktiv sejler, medarbejder i en virksomhed eller bare helt vild med Gin & Tonics (ad libitum) og alle de pil selv-rejer, du kan spise, kan du selv deltage i en af festivalens arrangementer oplistet længere nede i artiklen.

“Sailing Aarhus Week er skabt for at vise aarhusianerne, hvad Aarhusbugten kan. Vi har én af Europas bedste sejlsportsarenaer, hvilket få er klar over.

Derudover håber vi med rækken af events at bidrage til at skabe mere liv og styrke fællesskabet på Aarhus Ø, der stadig er en relativt ny og upcoming bydel,” fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Maritim festival: Kapsejlads, børneaktiviteter og Gin & Tonic ad libitum til de voksne

Turbingo, skattejagt og Aarhus’ største kridtmaleri

Mens de voksne dyster på vandet eller hygger sig på land, er der i tidsrummet 10.00 til 16.00 begge weekender af festugen ’kridtet’ op til børn i alderen 3 til 10 år på Aarhus Ø. 

Vær med til at udsmykke Aarhus’ største maritime kridtmaleri, få en sej tatovering, fang magnetfisk i fiskedammen, spil turbingo eller drag på skattejagt i området med Sailing Aarhus.

Dét og meget mere finder sted lørdag til søndag den 27.-28. august og 3.-4. september ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor der også er mulighed for at købe mad, drikkevarer og børnevenlige snacks.

Find Sailing Aarhus Weeks fulde program på Facebook-begivenheden lige her.

Større arrangementer under Sailing Aarhus Week 2022

1) Nordic Olympic Days (23.–28. august) – Træningsstævne for internationale elitesejlere i olympiske sejlsportsklasser
2) Sejlsportsligaens 2. division (27.–28. august) – Landsdækkende sejlsportsliga for klubhold. 2. division er næstbedste række, der kæmper om oprykning til landets bedste række. Finalen afvikles i Aarhus i august.
3) Finn Betons Stjernetræf (30. august) – Åbent arrangement for virksomheder, der får mulighed for at sejle med nuværende og tidligere OL- og landsholdssejlere. Dansk Sejlunions trænerlegende Finn Beton Jensen står bag eventen.
4) Greencarrier Business Cup (31. august – 1. september) – Virksomheder dyster på vandet og holder firmafest på land. Hvem bliver konge af Aarhusbugten 2022?
5) Fever-Tree Pink Cap Party (2. september) – Lyserød fest med 3 timers gin&tonic og pil selv-rejer ad libitum for alle på én af byens bedste lokationer på Aarhus Ø.
6) 18 ft European Grand Prix Series (2.-4. september) – Internationalt Grandprix-stævne for spektakulære 18 Footer-joller. En livlig tremandsjolle, der minder om en stor 49er.
7) Sailing Aarhus Week Regatta (3.-4. september) – nationalt breddestævne for flere jolle- og kølbådsklasser samt øvrige standard- og klassebåde, tidl. kendt som Aarhus Festuge Cup.
8) Sejlsportsligaens 1. division (3.-4. september) – Landsdækkende sejlsportsliga for klubhold. 1. division er landets bedste række, der kæmper om DM ved finalen i Aarhus. 

Fast årlig begivenhed med skiftende aktiviteter

Sailing Aarhus Week blev afviklet for første gang i 2019 med faste elementer i programmet. Danmarksturneringen Sejlsportsligaen, firmaarrangementet Greencarrier Business Cup og Sailing Aarhus Week Regatta – et breddestævne på tværs af flere jolle- og kølbådsklasser – er gengangere, men også nye events har fundet vej til sejlsportsugen.

“I første weekend har vi et internationalt stævne, hvor man kan følge nogle af landets allerbedste elitesejlere i flere olympiske klasser, og i anden weekend gælder det et europæisk grand prix-stævne for spektakulære 18 fods-joller. Aktiviteterne er sammensat for at favne såvel bredden som eliten og den almindelige borger,” fortæller Jon Koch Hansen og tilføjer:

“Sidste år havde vi et kulturelt fokus med en streetart-festival, og i år har vi valgt at se børnefamiliernes vej ved at tænke en masse børnevenlige aktiviteter ind i programmet.

Desuden er der også plads til at drikke en fadøl, nyde en bid mad eller deltage i vores Sailing Week-hit Pink Cap Party, hvor der er fri Gin & Tonics og pil selv-rejer ad libitum fredag den 2. september i samarbejde med vores partner Fever-Tree.”

Sailing Aarhus Week 2022 løber af stablen fredag den 26. august til søndag den 4. september 2022.

Hvad: Sailing Aarhus Week 2022
Hvor: Aarhus Ø
Hvornår: Fredag den 26. august til søndag den 4. september 2022.

Del artikel

Andre læser også